Η συνταγή της ημέρας: Το πιο μυρωδάτο και κρεμώδες γαλακτομπούρεκο που έχετε δοκιμάσει!

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο μυρωδάτο και κρεμώδες γαλακτομπούρεκο που έχετε δοκιμάσει!
Η συνταγή της ημέρας: Το πιο μυρωδάτο και κρεμώδες γαλακτομπούρεκο που έχετε δοκιμάσει!

Το πιο μυρωδάτο και κρεμώδες γαλακτοπούρεκο που έχετε δοκιμάσει!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, για το άλειμμα των φύλλων

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για την κρέμα:

1200 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, πλήρες

200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

50 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, παγωμένο

3 αυγά, medium

1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

Για το σιρόπι:

600 ml νερό

700 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1  ξυλάκι κανέλας

Χυμό από μισό λεμόνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για το σιρόπι: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξυλάκι της κανέλας. Μόλις δούμε ότι το σιρόπι αρχίζει να βράζει, το αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

2. Έπειτα, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το λιώνουμε. Αφού λιώσει, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη.

3. Για την κρέμα: Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, τα 150γρ. ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.

4. Παράλληλα, αδειάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα αυγά, το σιμιγδάλι, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

5. Αφού πάρει θερμοκρασία το μείγμα με το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε δόσεις στο μπολ με τα αυγά με τη βοήθεια μίας κουτάλας ανακατεύοντας με το σύρμα χειρός. Μόλις δούμε ότι το μπολ έχει ζεσταθεί, αδειάζουμε όλο το μείγμα με το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family και ανακατεύουμε ξανά.

6. Κατόπιν, μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα στην κατσαρόλα, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα τα 50 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε εκ νέου μέχρι να λιώσει πλήρως.

7. Για τη συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας και βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί φούρνου 35×25 εκ.

8. Αμέσως μετά, τοποθετούμε ένα φύλλο κρούστας στην πάνω πλευρά του ταψιού, έτσι ώστε η μισή του πλευρά να βρίσκεται έξω από το σκεύος και το πασπαλίζουμε με βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τρία φύλλα ακόμα στις υπόλοιπες πλευρές του ταψιού.

9. Στη συνέχεια, τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο στη μέση του ταψιού, το πασπαλίζουμε με βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και αδειάζουμε μέσα στο ταψί την κρέμα με ένα κουτάλι απλώνοντας την ομοιόμορφα.

10. Έπειτα, απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης πασπαλίζουμε με βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν, αδειάζουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ που έχει περισσέψει και χαράσσουμε τα φύλλα με ένα ίσιο μαχαίρι.

11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα.

12. Μόλις είναι έτοιμο το γαλακτομπούρεκο, το αφαιρούμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστό, το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας.

13. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...