Η συνταγή της ημέρας: Τραγανά κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο για τα παιδιά

Η συνταγή της ημέρας: Τραγανά κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο για τα παιδιά
Η συνταγή της ημέρας: Τραγανά κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο για τα παιδιά

Τα νέα δεδομένα στη ζωή μας έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητά μας.

Για τη συνταγή, θα χρειαστείς:

  • 1 συσκευασία κοπανάκια κοτόπουλου
  • 2 κούπες τριμμένα corn flakes
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1/4 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2  κούπα αλεύρι
  • 1/3 της κούπας αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 αβγό
  • Αλάτι, πιπέρι

Για να ετοιμάσεις, τη συνταγή, θα προθερμάνεις τον φούρνο στους 250°C και στο ενδιάμεσο, σε ένα μπολ, θα ανακατέψεις τα τριμμένα corn flakes, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Σε ένα δεύτερο μπολ, θα ρίξεις το αλεύρι, ενώ σε ένα άλλο, το γάλα με το αβγό και θα τα ανακατέψεις. Στη συνέχεια, θα αρχίσεις να βουτάς κάθε κοπανάκι στο αλεύρι (τινάζοντάς το ελαφρά για να μένει πάνω στο drumstick όσο χρειάζεται) και αμέσως μετά, στο μείγμα με το αβγό και το γάλα. Στο τέλος, θα περάσεις κάθε κοπανάκι από το μπολ με το μείγμα με τα τριμμένα corn flakes, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα. Θα τοποθετήσεις τα κοπανάκια σε ένα ταψί στο οποίο θα έχεις τοποθετήσει ένα αντικολλητικό χαρτί (χωρίς όμως να ακουμπάνε μεταξύ τους) και θα τα ψήσεις στον φούρνο για 30 με 35 λεπτά.

Αν θέλεις να συνοδεύσεις με κάτι διαφορετικό και υγιεινό τα κοπανάκια, μπορείς να επιλέξεις να φτιάξεις γλυκοπατάτες στον φούρνο. Θα κόψεις δύο γλυκοπατάτες, όπως ακριβώς θα έκοβες μία κανονική πατάτα, αν ήθελες να την τηγανίσεις. Στη συνέχεια, θα τοποθετήσεις τις κομμένες γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και θα ρίξεις πάνω τους ελάχιστο λάδι, ρίγανη και αλάτι. Θα ανακατέψεις καλά και στη συνέχεια, θα απλώσεις τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί, πάνω στο οποίο θα έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Θα ψήσεις τις γλυκοπατάτες για περίπου 20 με 25 λεπτά στους 200°C -ή μέχρι να δεις ότι έχουν ψηθεί. Αν θέλεις να γίνουν λίγο πιο τραγανές, μπορείς στο τέλος να επιλέξεις για λίγα λεπτά τη λειτουργία του αέρα. Φρόντισε απλώς να τις ελέγχεις συχνά για να μην καούν.

Κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο με σάλτσα σόγιας, μέλι και μουστάρδα

kopanakia 3

Μία ακόμη γευστική συνταγή με κοτόπουλο που έχει μπει ήδη στο δικό μου μενού, είναι τα κοπανάκια στον φούρνο με σάλτσα σόγιας, μέλι και μουστάρδα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

Για τη συνταγή, θα χρειαστείς:

  • 1 συσκευασία κοπανάκια κοτόπουλου
  • 250 γρ. ρύζι basmati
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι

Η ετοιμασία της συνταγής είναι απλή. Σε ένα μπολ, θα ρίξεις το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και θα ανακατέψεις καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, θα αλείψεις τον πάτο ενός πυρέξ με το γλάσο και θα απλώσεις τα κοπανάκια. Αμέσως μετά, θα ρίξεις στο κοτόπουλο το υπόλοιπο γλάσο και με τη βοήθεια ενός πινέλου θα το απλώσεις, ώστε τα κοπανάκια να καλυφθούν τελείως. Θα σκεπάσεις το πυρέξ με μία διάφανη μεμβράνη και θα το αφήσεις όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα, θα βγάλεις το πυρέξ από το ψυγείο και θα αφήσεις για λίγο το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στο ενδιάμεσο, θα προθερμάνεις τον φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια, θα βάλεις το πυρέξ στον φούρνο και θα ψήσεις τα κοπανάκια για 40 περίπου λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, θα τα γυρίσεις απλώς για να ψηθούν ομοιόμορφα και να κάνουν μία ωραία τραγανή κρούστα, χωρίς να καούν. Μετά, θα φτιάξεις το ρύζι σου και αφού ετοιμαστεί, σερβίρεις τα κοπανάκια

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...