Η συνταγή της ημέρας: Brownies με τυρί κρέμα

Η συνταγή της ημέρας: Brownies με τυρί κρέμα
Η συνταγή της ημέρας: Brownies με τυρί κρέμα


03/05/2020 – 11:53

Υλικά Συνταγής
5 αυγά
4 βανίλιες (κάψουλες με σκόνη)
3 κ.σ κονιάκ
1 κ.γλ baking powder
1 φλ. αλεύρι
250 γραμ. βουτυρο
2 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. κακαο άγλυκο
300 γραμ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση
Για τα brownies με τυρί κρέμα και κακάο, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το βούτυρο να είναι λιωμένο και χλιαρό. Το αλεύρι και το κακάο πρέπει να είναι κοσκινισμένα.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα 4 αυγά και τις 3 βανίλιες. Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός να αφρατέψουν, προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το κονιάκ. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τέλος τα 3/4 από το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι βουτυρωμένο, κατά προτίμηση 24×24 εκατ.

Σε ένα καθαρό μπολ, ρίχνουμε το τελευταίο αυγό, τη βανίλια το υπόλοιπο κακάο και το τυρί κρέμα. Χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε σε μία στρώση το μείγμα τυριού πάνω από το brownies. Mε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι το διανέμουμε απαλά παντού κάνοντας βαθιές ραβδώσεις ώστε να μπλέξουμε το πάνω μείγμα τυριού με το κάτω μείγμα του μπράουνις.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς C στο αέρα στη μεσαία σχάρα για 25 με 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένο να σταθεί, με μία καθαρή πετσέτα. Αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε με προσοχή και το κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς ή σαν μικρό παστάκι. Πασπαλίζουμε κακάο

Είναι ένα γλυκό εύκολο που τρώγεται όλες τις ώρες και συνοδεύει τέλεια τον απογευματινό καφέ μας. Τα παιδιά το λατρεύουν.

Μυστικά για τέλεια ζουμερά και αφράτα μπράουνις
•Αν θέλετε στρώστε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ώστε να ξεφορμάρετε εύκολα τα brownies αφού κρυώσουν ελαφρά.

•Τα brownies για να βγουν ζουμερά και λαχταριστά δεν πρέπει να τα πάρα βάλετε. Αλλιώς θα στεγνώσουν θα ξεραθούν και θα τρίβονται.

•Όταν φτιάχνετε μπράουνις μην ανακατεύετε πολύ ώρα το μείγμα από την ώρα που θα μπει το αλεύρι. Αν ανακατεύετε πολύ ώρα το αλεύρι στο μείγμα τα μπράουνις θα βγουν σφιχτά και μαστιχωτά και όχι αφράτα και ζουμερά.

Η γεύση σε αυτή την συνταγή είναι φανταστική. Μοιάζει με τσιζκέικ σοκολάτα και μπράουνις μαζί.

•Μην τα παραψήσετε γιατί θα στεγνώσουν τελείως και θα ξεραθούν

•Μετά τα 30΄ψησίματος είναι έτοιμα. Η επιφάνεια έχει σταθεροποιηθεί και μέσα παραμένουν ζουμερά και αφράτα. Το εσωτερικό τους θα έχει υγρασία. Γι’αυτό θα τα αφήσετε να σταθούν και να σταθεροποιηθούν για 10-15′ αφού ψηθούν. Μετά κόβετε και σερβίρετε.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...