Η συνταγή της ημέρας: Xοιρινό ψαρονέφρι και πουρές από γλυκοπατάτες

Η συνταγή της ημέρας: Xοιρινό ψαρονέφρι και πουρές από γλυκοπατάτες
Η συνταγή της ημέρας: Xοιρινό ψαρονέφρι και πουρές από γλυκοπατάτες

Xοιρινό ψαρονέφρι με πουρέ από γλυκοπατάτες. Φτιάξτε ελαφρύ και τρυφερό φιλέτο χοιρινού με υπέροχη γλυκόξινη σως και λαχταριστό πουρέ γλυκοπατάτας.

Υλικά

500 γραμμ. ψαρονέφρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τον πουρέ

400 γραμμ. κόκκινες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι

Για τη σάλτσα

3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας σόγια σως
100 γραμμ. μέλι

Για το μείγμα μπαχαρικών

1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε τον πουρέ: Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό σε μέτρια φωτιά. Αλατίζουμε καλά. Ρίχνουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες στο νερό που βράζει και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα αποσύρουμε τις γλυκοπατάτες από το νερό και τις μεταφέρουμε σε βαθύ πιάτο. Με πιρούνι τις πιέζουμε ελαφρώς και σταδιακά ώστε να αρχίσουν να λιώνουν και να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο που θα δώσει βελούδινη αίσθηση στον πουρέ μας ανακατεύοντας με το πιρούνι. Αλατίζουμε κατά βούληση.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:

Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε με τη σάλτσα του αναμειγνύοντας μηλόξιδο, σόγια σως και μέλι.

Ετοιμάζουμε το μείγμα μπαχαρικών:

Αναμειγνύουμε αποξηραμένπ σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και γλυκιά πάπρικα.

Ετοιμάζουμε το ψαρονέφρι:

Το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 4 εκατοστών. Αφαιρούμε τυχόν λίπη από τις φέτες για να έχουμε όσο το δυνατό πιο ατόφιο κρέας. Με το χέρι πιέζουμε και πλαταίνουμε τις φέτες.

Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Μέχρι να ζεσταθεί το λάδι, περνάμε μια μια τις φέτες ψαρονέφρι από το μείγμα μπαχαρικών. Βάζουμε μια μια τις φέτες στο τηγάνι. Αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου 4 λεπτά και τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά.

Όταν μαγειρευτούν και από τις δυο πλευρές, ρίχνουμε τη σάλτσα. Θα δούμε ότι φουσκώνει γρήγορα στη φωτιά. Μετά από 3-4 λεπτά η σάλτσα θα έχει σχεδόν εξατμιστεί και θα έχουμε ένα υπέροχο γλάσο που θα αναδείξει τη γεύση του κρέατος. Σερβίρουμε τον πουρέ γλυκοπατάτας σε πιάτο. Στο πλάι προσθέτουμε τις φέτες ψαρονέφρι. Γαρνίρουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστό.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...