Η σύλληψη Μανιαδάκη αφήνει απροστάτευτους “μάρτυρες” και εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis

Η σύλληψη Μανιαδάκη αφήνει απροστάτευτους “μάρτυρες” και εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis

Η σύλληψη Mανιαδάκη αφήνει απροστάτευτους

Γιατί πήγε να την κοπανήσει στο εξωτερικό όταν είδε τα σκούρα…

Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ διαφυγής στην Ισπανία με τελικό προορισμό τη Βραζιλία ενός από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες του σκανδάλου NOVARTIS που βρίσκεται στο τελικό στάδιο διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη ανοίγει το δρόμο για προφυλακίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS οι δικαστές εκφράζουν φόβους ότι και άλλοι εμπλεκόμενοι στο γιγαντιαίο σκάνδαλο θα επιχειρήσουν να διαφύγουν από τη χώρα πριν απαγγελθούν κατηγορίες για κακουργηματικές διώξεις.

Γι’ αυτό προσανατολίζονται στη λύση της προφυλάκισης των βασικών υπόπτων.

Αλλωστε με την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας θα ακολουθήσει κύμα κακουργηματικών διώξεων αλλά και προφυλακίσεων.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας Μανιαδάκης που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν διαφύγει στην Ισπανία είχε τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων γιατί είχε διαβεβαιώσει τους αρμόδιους δικαστές ότι θα καταθέσει στοιχεία σε βάρος μεγαλόσχημων παραγόντων που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο με αντάλλαγμα την εξασφάλιση ασυλίας.

Το τελευταίο διάστημα εκλήθη κατ’ επανάληψη από τους αρμόδιους δικαστές προκειμένου να καταθέσει στοιχεία που σύμφωνα με όσα είχε ισχυρισθεί θα τεκμηρίωναν την εμπλοκή μεγαλόσχημων παραγόντων στο σκάνδαλο της NOVARTIS.

Η παρελκυστική τακτική που ακολουθούσε είχε βάλει σε υποψία τους δικαστές.

Γιατί με διάφορα προσχήματα ζητούσε διαρκείς αναβολές προκειμένου να προχωρήσει στην επίμαχη κατάθεση.

Γι’ αυτό είχε τεθεί σε παρακολούθηση από την κρατική ασφάλεια, η οποία τις τελευταίες μέρες διαπίστωσε ύποπτες κινήσεις.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας είχε ετοιμάσει τη διαφυγή του στην Ισπανία με τελικό προορισμό την Βραζιλία.

Βέβαια η διαδρομή κράτησε μέχρι το αεροδρόμιο όπου συνελήφθη, του αφαιρέθηκε το διαβατήριο, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταστεί πλέον κατηγορούμενος για κακουργήματα ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και η προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματικές εμφανίζονται και οι σχέσεις του με δικαστές που ερευνούν την υπόθεση NOVARTIS και δεύτερου προστατευόμενου μάρτυρα.

Δεν αποκλείεται και αυτός από μάρτυρας να γίνει κατηγορούμενος αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες με τον Μανιαδάκη, δηλαδή δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Ποιος είναι ο Μανιαδάκης

Το πρόσωπο αυτό έχει διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας που επίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για την ίδια υπόθεση και είχε δεχτεί να καταθέσει στοιχεία για χρηματισμούς υψηλόβαθμων αξιωματούχων –κάτι που όμως, όπως φαίνεται, δεν έκανε.

Ο πανεπιστημιακός Μανιαδάκης επιχείρησε να φύγει από την Ελλάδα με την οικογένεια του αλλά μπλοκαρίστηκε από τις Αρχές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως του αφαιρέθηκε το διαβατήριο ενώ ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος.

Γιατί ασκήθηκε δίωξη

Ο εν λόγω καθηγητής και σύμβουλος υπουργών, φέρεται να είναι ο ένας από τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσε στην Ελληνική Δικαιοσύνη ενώ είχε θέση και στην έρευνα των Αμερικανικών Αρχών για την υπόθεση, όπως επιμένουν άλλες πληροφορίες. Όταν όμως ήρθε η ώρα να μιλήσει για χρηματισμούς που εκτιμάται πως ενέπλεκαν και τον ίδιο φαίνεται πως αποφάσισε να σιωπήσει.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες απολαμβάνουν ασυλίας μόνο εφ’ όσον αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούν και τους ίδιους. Ήδη όμως φέρονται να υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του, με αποτέλεσμα η άρνηση του να αποκαλύψει περαιτέρω πράγματα να οδηγήσει τελικά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/350486-E-syllepse-Maniadake-aphenei-aprostateytoys ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...