Η Τασία Χριστοδουλοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

Όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία 14 χρόνια τι έχει γίνει με τη δικαιοσύνη που αναζητούσε και εντόπισε τις ευθύνες του Γιάννου Ππαντωνίου. Την πολιτική αντιδικία μεταξύ των κομμάτων τη βρίσκω φυσική. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε ντε και καλά να βάλει κάποιον φυλακή. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται ικανοποίηση γιατί η εξεταστική επιτροπή απέδωσε καρπούς, και διαφορετικά πράγματα από την εξεταστική επιτροπή του 2005.

Όταν είσαι στριμωγμένος πολιτικά αναζητάς να κρατηθείς από κάπου. Βρήκαν τη δήλωση του κυρίου Πολάκη, αλλά θα μπορούσαν να βρουν οποιαδήποτε, και να πουν ότι έτσι οργανώθηκε . Βρίσκονται σε δύσκολη θέση στο ΚΙΝΑΛ. Άφηναν ανθρώπους σε καίριες θέσεις που σφετερίζονταν το δημόσιο χρήμα.

Ξέρουμε και τι στάση κράτησαν το 2005 και το 2017. Δεν είναι ότι δεν ήξεραν, αλλά δεν ήθελαν να το παραδεχτούν. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και θέλουν να προασπίσουν τα κόμματά τους. Δεν είναι τίποτα στημένο γιατί το βρήκε η δικαιοσύνη μέσα από δαιδαλώδεις δρόμους. Βρήκα ότι το 2013 τα πόθεν έσχες του κ. Παπαντωνίου ήταν εξαιρετικά.

Τότε ο εισαγγελέας έστειλε εντολή να διερευνηθεί γιατί είναι στη λίστα Λαγκάρντ, και κλήθηκε να καταθέσει γιατί δεν είχε δηλώσει έναν λογαριασμό στην HSBC. Να βγαίνει ο Άδωνις και να κάνει μια δήλωση τέτοια ειναι ανέξοδο από μέρους του και δείχνι ότι κάτι φοβάται.

 κ. Σημίτης είναι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Η διαφθορά δεν είναι κυβερνητικό φαινόμενο. Καταλαβαίνω τον πειρασμό των υπουργών που ασχολούνται με αριθμούς. Εκεί, όταν βλέπεις τους αριθμούς, και είσαι σε ένα συστημικό κόμμα, λες δεν επαρκούν οι αριθμοί, άσε τους να πεινάνε. Και μπαίνεις στον πειρασμό να ιδιωτικοποιηθείς κάποια χρήματα.

Για αυτό το ΠΑΣΟΚ έγινε ένα κόμμα με μονοψήφιο αριθμό. Και η Νέα Δημοκρατία δεν θα ξαναφτάσει ποτέ στα ποσοστά της. Όλα τα συστημικά κόμματα στην Ευρώπη συρρικνώνονται.

Να τοποθετηθώ σε ένα υποθετικό «αν» είπε ο Καμμένος στον Κοτζιά για τον Σόρος, είναι μια ανούσια κουβέντα. Και σε κάτι υποθετικό δεν μπορεί να επέμβει η δικαιοσύνη. Θα ποινικοποιήσουμε τι και αν ειπώθηκε κάτι στο κυβερνητικό συμβούλιο;

Είμαι μικροπρεπή πράγματα αυτά. Η αντιπολίτευση χτυπά τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μπορεί να επικεντρώσει την πολιτική τους σε ένα συγκεκριμένο πράγμα, γιατί δεν μπορούν. Μας κατηγορούν ότι είμαστε δεμένοι με τις καρέκλες μας, ενώ αυτοί που είναι 50 χρόνια στην πολιτική ζωή είναι ιδεολόγοι. Ευτελίζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

Αν ο κ. Κοτζιάς αισθάνθηκε αδικημένος που κάποιος άλλος υπουργός πάει σε μια χώρα και λέει άλλα πράγματα, το γεγονός οτι παραιτήθηκε είναι μια προσωπική στάση, χωρίς να  μπορεί να την κριτικάρει κανένας. Για τον κ. Καμμένο, ίσως το είδε πιο πολιτικά, ίσως επειδή έχει υπουργούς στην κυβέρνηση, η θέση του ήταν πιο δύσκολη για να αντιδράσει όπως ο κ. Κοτζιάς. Καθένας αντιδρά με την ιστορία του, με αυτά που έχει στο μυαλό του για το μέλλον.

Δεν μπορώ να εικάσω αν ο Π. Καμμένος θα επανέλθει με απειλές. Δεν μπορώ να μιλάω μεταφυσικά. Ακόμα και ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η συμφωνία με τον κ. Καμμένο είναι μέχρι τον Μάρτιο. Όλα μπορούν να συμβούν πριν το Μάρτιο. Μπορεί να παίζουν κι άλλα πράγματα. Τίποτα δεν αποκλείω στην πολιτική. Η κοινωνία τα καταλαβαίνει όλα αυτά. Και την αγωνία του Καμμένου, και την αγωνία του Τσίπρα να ολοκληρώσει το έργο του. Την κοινωνία την απασχολούν άλλα πράγματα. Όπως αν κοπούν οι συντάξεις.

Διαφωνώ με τον Βοναπαρτισμό και τις εξουσίες σε ένα πρόσωπο. Η αλλαγή για το να ψηφίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρτίας από τον λαό δεν μπήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς αγωνιούμε να βρούμε πως δεν θα διαλύεται καν η Βουλή αν δεν συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται έτσι. Και η εκλογή του θα γίνεται από τη Βουλή.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345602-E-Tasia-CHristodoylopoyloy-sto-kentriko-deltio-eideseon-toy-Kontra ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...