Η τουρκική αμυντική βιομηχανία σε άνθηση

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία σε άνθηση
Ως αποτέλεσμα της ραγδαίας ανάπτυξης της παραγωγής στρατιωτικού υλικού, μέσα σε δέκα χρόνια, η Τουρκία έχει γίνει ένας σημαντικός εξαγωγέας στρατιωτικού εξοπλισμού, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πραγματοποιήσε ομιλία κατά την παρουσίαση του πρώτου τουρκικού εγχώριου άρματος  Altay σύμφωνα με το τηλεοπτικό σταθμό  TRT Haber.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Τουρκία προτίθεται επίσης να παράγει και να εξάγει  στρατιωτικά ελικόπτερα, πλοία και άλλο εξοπλισμό τουρκικής κατασκευής.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το πρώτο άρμα εγχώριας παραγωγής το Altay θα χρησιμοποιηθεί με σκοπό  τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει  πόλεμο με κανέναν, αλλά σε περίπτωση απειλής κατά της ασφάλειας της Τουρκίας θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Το άρμα αυτό θα ενταχθεί σύντομα στις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες και μονάδες των τουρκικών  ΕΔ.

Τα τελευταία χρόνια η τουρκική στρατιωτική-βιομηχανία  συνεχίζει να παράγει εγχώρια προϊόντα για τον τομέα της άμυνας.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία Aselsan θα παράγει τα λεγόμενα “κινητά φυλάκια”.

Τα κινητά φυλάκια έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μεγάλη ασφάλεια στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ειδικά στον αγώνα τους εναντίον των Κούρδων αγωνιστών του PKK .

Μπορούν να παραδοθούν γρήγορα και συναρμολογούνται στο χώρο που τοποθετούνται φέροντας επίσης κατάλληλη θωράκιση από μόλυβδο. Τα πρώτα δείγματα των κινητών φυλακίων  έχουν δοκιμαστεί επιτυχώς απο τον τουρκικό Στρατό .

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...