Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΣΤΟ ΙΟΝΙΑΝ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ΙΟΝΙΑΝ και τη Χαμηλή Πτήση έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία αναβάθμισης σημαντικών μνημείων σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο. Η κ. Μενδώνη έδωσε απάντηση για την κατάρρευση τμήματος από το Κάστρο της Μεθώνης, υπογραμμίζοντας ότι το μνημείο έχει ήδη ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Εντός του 2023 αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναβάθμισης του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων στην Πάτρα, του πιο εμβληματικού κτιρίου της αχαΐκής πρωτεύουσας, δήλωσε η Υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι στον σχεδιασμό του Υπουργείου περιλαμβάνεται συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας για την αναβάθμιση νεοκλασικών κτιρίων που ανήκουν σε ιδιώτες. Η κυρία Μενδώνη αναφέρθηκε και στην Ασέα της Αρκαδίας όπου δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αναστήλωση του σπιτιού του σπουδαίου Νίκου Γκάτσου, μετά από πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας, ώστε να μετατραπεί σε ένα μνημείο για τον σπουδαίο στιχουργό.
Τέλος, η Υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στην είσοδο της τεχνολογίας στους αρχαιολογικούς χώρους με την παροχή δωρεάν ίντερνετ, ενέργεια που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες αλλά βοηθά και στη δουλειά των αρχαιολόγων παρέχοντάς τους τη δυνατότητα αξιοποίησης σύγχρονων εργαλείων για τη δουλειά τους. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ :



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...