Η Χρυσή Αυγή βγάζει τα «ψαλίδια» για το χρήμα στα κόμματα

Η Χρυσή Αυγή βγάζει τα «ψαλίδια» για το χρήμα στα κόμματα
Πρώτα μείωση και μετά  πλήρη κατάργηση της κρατικής ενίσχυσης των κομμάτων.
Τα «ψαλίδια» βγάζει η Χ.Α. αναφορικά με την κρατική  οικονομική ενίσχυση των κομμάτων, χαρακτηρίζοντας «προκλητικό» εν μέσω  έντονης οικονομικής κρίσης που δοκιμάζει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια, τα χρήματα αυτά να παραμένουν αλώβητα.

Στην σχετική πρόταση νόμου που κατέθεσε  η Κ.Ο. του κόμματος σήμερα στη Βουλή και  με δεδομένο ότι η πλήρης κατάργηση της κρατικής ενίσχυσης των κομμάτων μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης,  προτείνεται η μείωσή της  από 1,02 σε 0,204  τοις χιλίοις  των τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του αντίστοιχου οικονομικού έτους.

Αναλόγως η εκλογική χρηματοδότηση προτείνουν να πέσει από 0,22 σε 0,044 τοις χιλίοις  στην περίπτωση μίας εκλογικής αναμέτρησης  εντός  ενός έτους έτους και από 0,35 σε 0,07 τοις χιλίοις  στην περίπτωση και άλλων εκλογικών  αναμετρήσεων.

Προτείνεται επίσης  η πλήρης κατάργηση των διατάξεων που αφορούν στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κομμάτων για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.

Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται τεχνηέντως ότι «τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούνται από τον λαό και όχι να υπηρετούνται από αυτόν» και πως «αν κινητήριος δύναμη των κομμάτων δεν αποτελεί η ενεργός συμμετοχή των μελών τους στη λειτουργία τους , μετατρέπονται σε οργανισμούς που αποσκοπούν στην πατρωνία δημοσίων αξιωμάτων».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...