«Η χώρα αντιμετωπίζει μια εθνική καταστροφή»

«Η χώρα αντιμετωπίζει μια εθνική καταστροφή»
Χιλιάδες διασώστες, στρατιώτες και εθελοντές, προσπαθούσαν την Κυριακή να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, που χαρακτηρίστηκαν ως “εθνική καταστροφή” από μια βουλευτή, και έχουν προκαλέσει τη μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων σε ασφαλείς περιοχές.

Η προσοχή επικεντρώνεται στην πόλη του Μαγδεμβούργου (Σαξονία-Άνχαλτ), της οποίας τα περίχωρα έχουν καλυφθεί από τα λασπώδη νερά του Έλβα, που αυξήθηκαν υπερβολικά από τις μεγάλες βροχοπτώσεις την περασμένη εβδομάδα στην Τσεχική Δημοκρατία.

Η στάθμη των υδάτων του ποταμού έφθασε στο Μαγδεμβούργο στις 07:45 (τοπική ώρα) το πρωί, πολύ πάνω από τα 2 μέτρα που είναι υπό κανονικές συνθήκες, αλλά και υψηλότερα από την τελευταία μεγάλη πλημμύρα, το 2002, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Σχεδόν 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την συνοικία Ροτενζί, όπου εκατοντάδες στρατιώτες εργάζονται για να ενισχύσουν ένα ανάχωμα προστασίας μιας πολύ σημαντικής εγκατάστασης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για την πρόληψη περαιτέρω διακοπών του ρεύματος στην πόλη. Άλλες γειτονιές εκκενώθηκαν κοντά στο Μπάρμπι, στη συμβολή των ποταμών Έλβα και του Ζάαλε. Λίγα χιλιόμετρα από εκεί, ένα μέρος από τους 8.000 κατοίκους της πόλης Ακεν απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους με στρατιωτικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ πρόκειται να μεταβεί εντός της ημέρας στις πόλεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Σαξονία και τη Σαξονία-Άνχαλτ και να παρακολουθήσει τη Λειτουργία με τους διασώστες και τους κατοίκους στο Χάλε (ανατολικά).

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ προετοιμάζει μια σύνοδο για την αντιμετώπιση της κρίσης με τους ηγέτες των ομόσπονδων κρατιδίων για να συζητήσουν την κατανομή του κόστους των πλημμυρών, αναφέρει η εφημερίδα “Leipziger Volkszeitung” στην πέμπτη έκδοσή της.
“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εθνική καταστροφή,” δήλωσε στην εφημερίδα η Γκέρντα Χάσελφενλτ, βουλευτής Βαυαρίας – μια άλλη περιοχή πληγεί από τις πλημμύρες–του συντηρητικού κόμματος CSU.

Η βαυαρική πόλη του Πασάου έχει πληγεί από την άνοδο των υδάτων του Δούναβη και δύο παραποτάμων του που η συμβολή τους είναι πολύ κοντά σε αυτήν την πόλη στα σύνορα με την Αυστρία. Η πλημμύρα άφησε την τελευταία εβδομάδα χιλιάδες κτίρια καλυμμένα με λάσπη.
Η πλημμύρα του Δούναβη έπληξε επίσης και την Αυστρία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία, όπου η μεγαλύτερη άνοδος των υδάτων αναμένεται στη Βουδαπέστη το βράδυ.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/234548/germania-plimmures-i-hora-adimetopizei-mia-ethniki-katastrofi/#ixzz2VjuiTfDn
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

ΕΥΡΩΠΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...