«Η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα»!!

 «Η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα»!!
Με άγριες διαθέσεις καταφθάνει την  ερχόμενη εβδομάδα η τρόικα στην Αθήνα.
Δημοσίευμα του περιοδικού «Economist», το οποίο τιτλοφορείται «Η τρόικα έρχεται», αναφέρει πως πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η τρικομματική κυβέρνηση της Ελλάδας είναι πιθανό να καταφύγει σε νέες οριζόντιες περικοπές  στο Δημόσιο, καθώς δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο ανεύρεσης 11,5 δισ.ευρώ από περικοπές.

Σύμφωνα με το Economist, έχουν βρεθεί μόλις 7,5 δισ.ευρώ από τα 11,5 δισ., που απαιτεί η τριμερής επιτροπή για τα έτη 2013-2014 στο πλαίσιο της δεύτερης δανειακής σύμβασης. 

«Κάποιοι υπουργοί φαίνεται να μην συνειδητοποιούν πως οι προϋπολογισμοί τους δεν πρέπει απλά να ψαλιδιστούν αλλά να περικοπούν δραστικά», είπε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Το βρετανικό περιοδικό στέκεται ιδιαίτερα στις ενστάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ότι το υπουργείο του έχει στη διάθεσή του 550 εκατ. ευρώ από 950 εκατ. το 2009.

Επιπλέον σχολιάζοντας την επιμονή του τρίτου κυβερνητικού εταίρου στη διετή παράταση εφαρμογής του προγράμματος λιτότητας, υποστηρίζει ότι, η Ελλάδα δεν έχει καθόλου περιθώρια ελιγμών, καθώς έχει αποτύχει την τελευταία διετία στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

OIKONOMIA
Πηγή:http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...