Η Aντιτρομοκρατική συνέλαβε γνωστό δικηγόρο για τη “μαφία των φυλακών” – Χειροπέδες και σε μία γυναίκα

Η Aντιτρομοκρατική συνέλαβε γνωστό δικηγόρο για τη “μαφία των φυλακών” – Χειροπέδες και σε μία γυναίκα

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε γνωστό δικηγόρο για τη

Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση – Συμβόλαια θανάτου, εκβιασμοί, δολοφονίες, ξέπλυμα χρήματος και πληθώρα άλλων υποθέσεων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης

Δύο δικηγόροι Αθηνών, ένας άνδρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν το απόγευμα από την Αντιτρομοκρατική, με την κατηγορία της συμμετοχής στη λεγόμενη «μαφία των φυλακών». Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία  εμπλέκεται σε στυγερές δολοφονίες, που σημειώθηκαν ακόμα και μέσα στη φυλακή, αλλά και στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πρόκειται για τον Αντωνόπουλο Γεώργιο σε βάρος του οποίου είχε γίνει και απόπειρα δολοφονίας και την Χρυσούλα  Κιουμουρτζή η οποία εκπροσώπησε στην ανακριτική διαδικασία έναν εκ των κατηγορούμένων για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Υπενθυμίζεται πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία απέτρεψε τη δολοφονία Πακιστανού για τον οποίο είχε εκδοθεί συμβόλαιο θανάτου, με καθοδηγητές μέσα από τις φυλακές.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο δικηγόρων ακολουθεί: 

Ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες σήμερα, 28-03-2019, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δύο ημεδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε εκτέλεση αντίστοιχων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες πρωινές ώρες αύριο θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Συμβόλαια θανάτου, εκβιασμοί, δολοφονίες, ξέπλυμα χρήματος και πληθώρα άλλων υποθέσεων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 13 ατόμων, εκ των οποίων οι οκτώ είναι Αλβανοί και οι πέντε Έλληνες.

Η «κόζα νόστρα» των φυλακών Κορυδαλλού κινούσε τα νήματα μέσα από τα κελιά, ελέγχοντας όχι μόνο αυτές καθ’ αυτές τις φυλακές σε επίπεδο εγκληματικών πράξεων, αλλά και εκτός του σωφρονιστικού ιδρύματος, με την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, όπως του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, εκβιασμούς για την απόσπαση χρημάτων και πολλών ακόμα.

Η εγκληματική οργάνωση αποκαλύφθηκε μετά την απόδραση μίας ομάδας Αλβανών, την Πρωτοχρονιά, από τον Κορυδαλλό. Εξ αρχής, η υπόθεση θεωρήθηκε ιδιαιτέρως σοβαρή. Προκειμένου να μείνει μυστική η όλη επιχείρηση, η υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική. Η έρευνα οδήγησε στην αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε τόσο εντός, όσο και εκτός Κορυδαλλού.

Στο «παλμαρέ» της «κόζα νόστρα» του Κορυδαλλού περιλαμβάνονται δολοφονίες και εκτελέσεις εντός του καταστήματος κράτησης, η απόπειρα δολοφονίας θαμώνων μαγαζιού στο Μικρολίμανο, στον Πειραιά, το 2014, η εκτέλεση Ζαφειρόπουλου, στις 12 Οκτωβρίου 2017, καθώς και συγκάλυψη αποδράσεων και πολλών ακόμα εγκληματικών ενεργειών.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/358275-Synelephthe-gnostos-dikegoros-gia-te-maphia-ton-phylakon-CHeiropedes-kai-se-mia-gynaika ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...