Η Microsoft σχεδιάζει ξανά τα Windows 8, έξι μήνες μετά την κυκλοφορία τους

Η Microsoft σχεδιάζει ξανά τα Windows 8, έξι μήνες μετά την κυκλοφορία τους
Σε επανασχεδιασμό βασικών χαρακτηριστικών των Windows 8, του τελευταίου λειτουργικού της συστήματος, αναμένεται να προχωρήσει η Microsoft μέχρι το τέλος του 2013.

Η απόφαση για την κυκλοφορία των Windows Blue, όπως θα ονομάζεται το λογισμικό μετά την «ενημέρωση» (update) που θα επέλθει, ελήφθη μετά από παράπονα που υπέβαλαν αρκετοί χρήστες ότι τα Windows 8 δεν είναι λειτουργικά και καθιστούν δύσκολη την πλοήγηση.

Τα Windows 8 κυκλοφόρησαν μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, με στόχο να «αναζωογονήσουν» τις πωλήσεις των PC. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές μιλούν τώρα για «αποτυχία».

Ο βρετανικός Independent παρομοίασε την ανακοίνωση για την ενημέρωση του λογισμικού με «τη μεγαλύτερη παραδοχή εμπορικής αποτυχίας ενός προϊόντος μετά τη ‘’New Coke” η οποία αποσύρθηκε πριν από 30 χρόνια» (το προϊόν «New Coke» που κυκλοφόρησε η Coca Cola το 1985 θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες όλων των εποχών).

Τα Windows 8 είναι το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft που εγκαθίσταται τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές (PC) όσο και σε ταμπλέτες και ενσωματώνει για πρώτη φορά στα Windows τις λειτουργίες των οθονών αφής.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο τρόπος με τον οποίον λειτουργούν προκάλεσε σύγχυση σε αρκετούς πελάτες της Microsoft, οι οποίοι, συν τοις άλλοις, διαπίστωσαν ότι έχει αφαιρεθεί το διάσημο κουμπί «Εναρξη» (Start) στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης.

Παρά το γεγονός ότι στους πρώτους έξι μήνες από την κυκλοφορία των Windows 8 έχουν πουληθεί 100 εκατ. άδειες λειτουργίας του προϊόντος, το ενδιαφέρον για το λογισμικό έχει μειωθεί.

«Εχουμε εξετάσει πολλά διαφορετικά σενάρια για να βοηθήσουμε τους παραδοσιακούς χρήστες PC και να βελτιώσουμε τη χρηστικότητα σε όλες τις συσκευές», δήλωσε η Τάμι Ρέλερ, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ των Windows.

Η ενημερωμένη έκδοση ονομάζεται Microsoft Blue και θα είναι διαθέσιμη στο τέλος του έτους. Μεταξύ άλλων αλλαγών, πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι θα επανέλθει το κουμπί «Εναρξη».

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...