Θάνος Μωραΐτης: «Ντροπή, πρόκληση και εμπαιγμός η επίσκεψη της κ. Γκάγκα στην Αιτωλοακαρνανία»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με την επίσκεψη της κ. Γκάγκα στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε εκτενώς στις ελλείψεις των δύο Νοσοκομείων και στη γενικότερη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία του Νομού.

«Η κ. Γκάγκα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να πάρουν πρωτοβουλίες και να δώσουν λύσεις, επιλέγουν τις “επισκέψεις – αστραπή”, για να “βγάλουν την υποχρέωση”», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «δε θα επιτρέψουμε να χαθεί άλλος χρόνος”.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Η σημερινή επίσκεψη – αστραπή της κ. Γκάγκα στα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας συνιστά ντροπή, πρόκληση και εμπαιγμό για τους κατοίκους της.

Η κ. Γκάγκα τα βρήκε όλα “καλώς καμωμένα”, τη στιγμή που η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου βρίσκεται εδώ και μέρες σε αναστολή.

Ένας τεράστιος Νομός, όπως ο δικός μας, έχει μείνει χωρίς ΜΕΘ, δίχως να γνωρίζουμε πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία. Παρ’ όλο που η κ. Γκάγκα διεμήνυσε τη δρομολόγηση πρόσληψης ενός γιατρού, αυτή δεν επαρκεί, ώστε να εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου: Από τέσσερις γιατρούς έμεινε τελικά με δύο, λίγο πριν την αναστολή της λειτουργίας της.

Να θυμίσουμε στην κ. Γκάγκα ότι η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγρινίου παραπαίει και παραμένει όρθια αποκλειστικά χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, που υπερεφημερεύουν, υπερβαίνοντας τον εαυτό τους.

Να της θυμίσουμε επίσης πως η λειτουργία της Μαιευτικής Κλινικής είναι οριακή. Τα Επείγοντα Περιστατικά έχουν αποψιλωθεί, μένοντας χωρίς γιατρούς, αφού αυτοί έχουν μεταφερθεί σε άλλες Κλινικές του Νοσοκομείου.

Τέλος, να της θυμίσουμε ότι, μέσα σε δύο χρόνια, στο Νοσοκομείο Αγρινίου έγιναν μόλις δύο προσλήψεις γιατρών, ενώ συνολικά έχουν αποχωρήσει 17 γιατροί!

Στο δε Νοσοκομείο Μεσολογγίου πήγε κρυφά, σε μια επίσκεψη – αστραπή των 30 λεπτών, κατά την οποία αποκαλύφθηκε ότι δε γνώριζε καν τον αριθμό των γιατρών του!

Η Χειρουργική Κλινική του δουλεύει στα όριά της, με μόλις τρεις εναπομείναντες γιατρούς, ενώ παραπαίουν και η Καρδιολογική και Παθολογική Κλινική. Με έλλειψη ΩΡΛ, αναισθησιολόγου, νευρολόγου και οφθαλμιάτρου, σίγουρα στο σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η μετατροπή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε Κέντρο Υγείας!

Τα δύο Νοσοκομεία μας καταρρέουν, βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, με τεράστιες ελλείψεις, όχι μόνο σε ιατρικό, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο, η κ. Γκάγκα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να πάρουν πρωτοβουλίες και να δώσουν λύσεις, επιλέγουν τις “επισκέψεις – αστραπή”, για να “βγάλουν την υποχρέωση”. 

Η ζωή και η δημόσια υγεία του Νομού μας δεν έχουν ξαναβρεθεί ποτέ ξανά σε τέτοια κατάσταση. Τα δύο Νοσοκομεία μας βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, το εναπομείναν υγειονομικό προσωπικό στενάζει και εξαντλείται από τις υπερεφημερεύσεις, ενώ τα Κέντρα Υγείας του τόπου μας βιώνουν την απόλυτη απαξίωση.

Τρία χρόνια τώρα, η δημόσια υγεία του τόπου μας βιώνει μόνο την εγκατάλειψη, την απαξίωση και τις ανάλγητες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δε θα επιτρέψουμε να χαθεί άλλος χρόνος».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...