Θάνος Μωραΐτης: “Το πολιτικό σύστημα έχει διαχρονικές ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι κι η Ν.Δ. σπατάλησε μια ευκαιρία συναίνεσης”

“Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ήταν μια εθνική τραγωδία, που σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε και δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης” ανέφερε, στην ομιλία του στη Βουλή,  ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για το Μάτι.  

Στη συνέχεια τόνισε πως “ήρθε η στιγμή να αναρωτηθεί το πολιτικό σύστημα αν είναι πραγματικά έτοιμο να λάβει δράση, έτσι ώστε να σώσει ζωές”, μια “τεράστια ευκαιρία”, που όπως είπε στη συνέχεια, “σήμερα έχασε η Νέα Δημοκρατία” 


 

Χαρακτήρισε το Νομοσχέδιο “ατελές” και “θολό”, ενώ σε ό,τι αφορά τα της προς σύσταση Εταιρείας, δήλωσε πως δεν είναι παρά μία μετάθεση ευθυνών από την Κεντρική Διοίκηση και το κράτος, στους πολίτες. 

Δεν παρέλειψε να καταδείξει τη συνεργατική διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις Επιτροπές και στην Ολομέλεια, κάνοντας αναφορά στις παροτρύνσεις που έγιναν από βουλευτές του για ποικίλες βελτιώσεις.

Είπε, επίσης, πως το Μάτι, όπως και το Μακεδονικό, ήταν βασικός επικοινωνιακός πυλώνας της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά.  

Τέλος, κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για υποκριτική στάση στο ζήτημα του πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και νυν Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Τσουβάλα. 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...