Θέλεις σπίτι που λάμπει τις γιορτές; 5 τιπς για τέλειο καθάρισμα

Θέλεις σπίτι που λάμπει τις γιορτές; 5 τιπς για τέλειο καθάρισμα
Υπάρχουν 5 πολύ συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το σπίτι. Απόφυγέ τα και το σπίτι σου θα λάμψει για να υποδεχτεί τη νέα χρονιά!
Λάθος 1ο: Πλένεις τα παράθυρα μία ηλιόλουστη ημέρα
Μπορεί ένα ηλιόλουστο πρωινό να φαίνεται η ιδανική στιγμή για να πλύνεις τα παράθυρα του σπιτιού σου αλλά είναι κακή ιδέα. Ο ήλιος θα στεγνώσει τα τζάμια πολύ γρήγορα προκαλώντας ραβδώσεις. Προτίμησε μια μέρα με συννεφιά και φτιάξε ένα καθαριστικό από 60 γραμ. ξύδι, 600 γραμ. νερό και λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων και χρησιμοποίησε ένα πανί μικροϊνών (αντί για σφουγγάρι), το οποίο θα συγκρατήσει το καθαριστικό.

Λάθος 2ο: Τρίβεις υπερβολικά
Σε όλους μας έχει τύχει να χύσουμε κατά λάθος κόκκινο κρασί στον ανοιχτόχρωμο καναπέ ή στο χαλί και να αρχίζουμε να τρίβουμε με μανία. Κάτι που είναι λάθος, αφού κάνουμε περισσότερη ζημιά. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψεκάσουμε με το ειδικό καθαριστικό ένα πανί και να το αφήσουμε να απορροφήσει τον λεκέ.

Λάθος 3ο: Ψεκάζεις γυαλιστικό σπρέι σε όλη την επιφάνεια του τραπεζιού
Αν αντί για το τραπέζι, ψεκάζεις το πανί, χρησιμοποιείς λιγότερο προϊόν και δεν δημιουργείται ένα κολλώδες στρώμα από γυαλιστικό στο τραπέζι. Αν ο στόχος σου είναι απλός να απομακρύνεις την σκόνη δεν χρειάζεσαι καθόλου καθαριστικό προϊόν, παρά μόνο το ειδικό ξεσκονόπανο.

Λάθος 4ο: Καθαρίζεις την μπανιέρα με πολύ ισχυρό απορρυπαντικό
Πολλές μπανιέρες χάνουν την λαμψη τους εξαιτίας των απορρυπαντικών με κρυσταλλική σκόνη, τα οποία διαβρώνουν την πορσελάνη και απομακρύνουν το λούστρο. Αντ’ αυτού προτίμησε ένα ήπιο καθαριστικό με ψεκαστήρα ή απλά σκούπιζε την μπανιέρα με μία στεγνή πετσέτα μετά από κάθε χρήση της.

Λάθος 5ο: Καθαρίζεις τον φούρνο ενώ είναι κρύος
Δεν χρειάζεται να τον καθαρίσεις ενώ καίει, απλά όσο είναι ακόμα ζεστός, αφού καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα. Άφησέ τον να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια καθάρισέ τον με ένα φυσικό μίγμα από μαγειρική σόδα και νερό. Τρίψτον με μία βούρτσα και στη συνέχεια καθάρισέ τον με ένα σφουγγάρι.

Λάθος 6ο: Ρουφάς τις τρίχες της γάτα με την ηλεκτρική σκούπα
Αν έχεις κατοικίδιο που μαδάει και χρησιμοποιείς την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψεις τις τρίχες, είναι άδικος κόπος. Η ηλεκτρική σκούπα απομακρύνει τις τρίχες αντί να τις μαζεύει. Όταν πρόκειται για ξύλο ή άλλα σκληρά δάπεδα, προτίμησε μία ηλεκτροστατική σφουγγαρίστρα, ώστε να συγκεντρώσεις όλες τις τρίχες μαζί και ύστερα να τις μαζέψεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσεις την σφουγγαρίστρα.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...