Θέλετε κούρεμα χρέους, βγείτε εκτός ευρώ, λέει ο Σόιμπλε!

 

 Σόιμπλε: Ενάντια στη Συνθήκη της Λισαβόνας, ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους!

 Στα άκρα τραβάει το σχοινί, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! «Ένα κούρεμα χρέους θα παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας», τόνισε  Γερμανός υπουργός Οικονομικών, που στην συνέχεια, προσέθεσε ότι για να συμβεί θα πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη! 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο εμπνευστής της σκληρής γραμμής του Βερολίνου, επέμεινε στην σύγκρουση με Ελλάδα και ΔΝΤ, για το ελληνικό χρέος  υποστηρίζοντας παράλληλα, ότι η Αθήνα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το τρίτο μνημόνιο, μόνο αν υλοποιήσει τα μέτρα και ακολουθήσει τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί.

 Την ώρα που ακόμα και οι δανειστές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχουν δείξει συμβιβαστική διάθεση, ο ίδιος προτρέπει όλους  τους δανειστές να συνεχίσουν τις ασφυκτικές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η πίεση προς την Αθήνα για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί, ώστε η χώρα να γίνει ανταγωνιστική. Αν δεν τα καταφέρει, δεν θα είναι σε θέση να παραμείνει εντός του ευρώ», δήλωσε.  Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, επανέλαβε ο Γερμανός πολιτικός, το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...