Θα είναι το επόμενό σας αυτοκίνητο πτυσσόμενο; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Θα είναι το επόμενό σας αυτοκίνητο πτυσσόμενο; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Είναι ηλεκτρικό, έχει αυτονομία 100 χλμ. μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 60 χλμ./ώρα, όμως αυτό που κάνει το συγκεκριμένο όχημα να ξεχωρίζει, είναι το γεγονός ότι είναι …πτυσσόμενο

Αποτελεί μια διαρκή πρόκληση για τους σχεδιαστές και τους  μηχανικούς αυτοκινήτων να παράγουν αυτοκίνητα που είναι λειτουργικά, φιλικό προς το περιβάλλον και συγχρόνως να διαθέτουν μικρές διαστάσεις αφού οι χώροι στις μεγαλουπόλεις δεν περισσεύουν.

Η  Ιαπωνία, είναι μία από τις δέκα πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου κι έτσι από καιρό κάνει προσπάθειες για τη μείωση του αποτυπώματος των αυτοκινήτων στους δρόμους της.

Τώρα όμως, ένα Ινστιτούτο από την Νότια  Κορέα παρουσιάζει ένα μικρό αυτοκίνητο με καινοτόμο σχεδιασμό που μπορεί να παρέχει την καλύτερη λύση για τις πόλεις με το μεγάλο πρόβλημα ελεύθερων χώρων.

Το  Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) έχει σχεδιάσει ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο περιφερειακών μεταφορών (το Armadillo-T) που σαν τον αρμαδίλο μπορεί να μειώσει το αποτύπωμά του όταν αυτό είναι σταθμευμένο, χάρις σε έναν μηχανισμό που κάνει το όχημα πτυσσόμενο.

Η μεγάλη ιδέα πίσω από αυτό το καινοτόμο όχημα είναι ότι τρία Armadillo καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο με ένα κανονικό αυτοκίνητο. Τα μικροσκοπικά αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με μια μπαταρία 13,6 kWh, που τους επιτρέπει να ταξιδέψουν με μέγιστη ταχύτητα 60 χλμ. ανά ώρα ενώ με μια φόρτιση της μπαταρίας μπορούν να καλύψουν απόσταση περίπου 100 χλμ.

Ο έξυπνος σχεδιασμός του περιλαμβάνει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες σε ισάρισμους τροχούς και μια μπαταρία εγκατεστημένη στην εμπρόσθια όψη που επιτρέπει να τραβήξει το πίσω κέλυφος και τους τροχούς πάνω από το κάθισμα του συνοδηγού. Κάμερες έχουν εγκατασταθεί σε όλο το αυτοκίνητο, εξαλείφοντας την ανάγκη για εξωτερικούς καθρέπτες και μειώνοντας τα τυφλά σημεία.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...