Θεοδωράκης: Οι αναβολές για την αξιολόγηση πληρώνονται ακριβότερα από το λαό

Θεοδωράκης: Οι αναβολές για την αξιολόγηση πληρώνονται ακριβότερα από το λαό

«Όταν η κυβέρνηση δείχνει ότι αναβάλει, ανοίγει την όρεξη για νέους φόρους»

Κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις και τις αναβολές στο ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης άσκησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «αυτές οι αναβολές πληρώνονται ακριβότερα από τον ελληνικό λαό».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «αν χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση και το 5.000 ευρώ αφορολόγητο θα μας φαίνεται μεγάλο».

«Έχουν απολογηθεί για αυτά που έλεγε ο Τσακαλώτος ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι 5 Δεκεμβρίου; Σημασία έχει ότι η χώρα έχει υπογράψει κάποια πράγματα, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η άποψη ότι υπάρχει χρόνος για να αναβάλουμε», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Όταν η κυβέρνηση δείχνει ότι αναβάλει, ανοίγει την όρεξη για νέους φόρους επειδή λένε ότι αυτή η κυβέρνηση στην επόμενη στροφή θα μας πουλήσει», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Κληθείς να αναπτύξει τη θέση του κόμματός του είπε ότι «είμαι υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού αρκεί η κυβέρνηση να μας πει ποιος είναι αυτός για να μην φτάσουμε στο θέμα μένουμε ή φεύγουμε από το ευρώ».

«Εμείς θα έπρεπε αν είμαστε κανονική χώρα θα έπρεπε να είχαμε εθνικό μέτωπο για τα μεγάλα και να έχουμε κοινό μέτωπο απέναντι στον Σόιμπλε», πρόσθεσε τονίζοντας ότι, «κανείς που θέλει να κάνει μια επένδυση που δεν το κάνει όταν υπάρχει ένα αίσθημα αβεβαιότητας».

Σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις βουλευτών από το Ποτάμι είπε ότι «είναι προς τιμήν μας ότι οι μέχρι σήμερα αποχωρήσεις δεν έχουν σημειώσει πολιτική μομφή για το Ποτάμι. Έχουν φύγει κάποιοι βουλευτές χωρίς κανείς από αυτούς να πει μια κουβέντα. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι δεν έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού. Αν κάποιοι επιμείνουν για το μέλλον τους, ώρα τους καλή. Μέχρι εκεί φτάνω εγώ».

Για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά είπε ότι «εάν υπάρχει πρόβλημα εκπροσώπησης των κεντρώων δυνάμεων η λύση δεν είναι τα παζάρια αυτών που σιγουρεύουν τις θέσεις που ήδη έχουν, αλλά η κοινωνία να ψηφίσει για ένα νέο χώρο».

«Είμαι ανοιχτός σε συζητήσεις ανά πάσα στιγμή παρά την επιμονή για συνέδρια. Συζητάμε με όλους, αλλά για το συγκεκριμένο δεν κάνουμε παρασκηνιακές συζητήσεις», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αυτό που θέλει η κοινωνία δεν είναι να αποφασίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Το ζήτημα της συνεργασίας κόλλησε γιατί όλοι θέλουν παρασκηνιακές διεργασίες» συμπλήρωσε για το θέμα ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Σημασία δεν έχει με ποιον θα πας, αλλά γιατί» είπε με νόημα.

Στην ερώτηση για το αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι έχει δώσει δείγματα που δεν συνάδουν με το Ποτάμι παραθέτοντας τρία παραδείγματα:

– Είναι δυνατόν να συζητάνε για αλλαγή του εκλογικού νόμου και να μην συζητούν να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού;

– Ο κατακλυσμός στην καινοτομία δεν επιβάλει μη κρατικά πανεπιστήμια;

– Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει το κομματικό κράτος όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...