Θεοχαρόπουλος: Ιδρυτικό συνέδριο για νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, μέχρι το τέλος του 2017

Θεοχαρόπουλος

Με ανοιχτές διαδικασίες και εκλογή αρχηγού από τη βάση

Να γίνει ιδρυτικό συνέδριο για έναν νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, μέχρι το τέλος του 2017, με ανοιχτές διαδικασίες και εκλογή αρχηγού από τη βάση, πρότεινε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε ότι τα βήματα πρέπει να γίνουν γρηγορότερα και στο Συνέδριο του Ιουνίου «είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα νέο σύμβολο, ένα κεντρικό όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να αποφασισθεί ο οδικός άξονας, το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στον ενιαίο προοδευτικό φορέα της παράταξης».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι επιδίωξή του «είναι η υπέρβαση των υφιστάμενων σχημάτων, κομμάτων και κινήσεων και η δημιουργία ενός νέου ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ερασιτεχνισμούς στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς καμία απτή δέσμευση για το χρέος -όπως τονίζει, ενώ υπογραμμίζει ότι «η χώρα θα βγει από τα μνημόνια μόνο εάν ασκηθεί μία αξιόπιστη πολιτική, με προοδευτικές αλλαγές, με τομές και ανατροπές σε κάθε τομέα και όχι με αυτήν την αδιέξοδη πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας».

Όσον αφορά στο μήνυμα της νίκης του Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την ανησυχία του να μην επικρατήσει ο αντιευρωπαϊσμός τόσο της Μαρί Λεπέν όσο και του Ζαν Λικ Μελανσόν, ωστόσο καθιστά σαφείς τις επιφυλάξεις του για το αν ο Μακρόν αποτελεί το πρότυπο της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας.

«Πρέπει να επιδιώξει μία προοδευτική και μεταρρυθμιστική πολιτική με αλλαγή πολιτικών εντός της ΕΕ» , σημείωσε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/281540-THeocharopoylos-Idrytiko-synedrio-gia-neo-politiko-phorea-tes-Kentroaristeras-mechri-to-telos-toy-2017 ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...