“Θερίζει” το AIDS στην Ελλάδα

Θερίζει το AIDS στην Ελλάδα: Από τα στοιχεία που διαθέτουν οι μονάδες λοιμώξεων των νοσοκομείων προκύπτει ότι για το 2012 ο αριθμός νέων HIV λοιμώξεων θα υπερβεί τις 1.250. Δηλαδή θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων μεγαλύτερη του 50% σε σχέση με το 2011.

Η μεγάλη αύξηση αφορά κυρίως στους χρήστες ενδοφλέβιων τοξικών ουσιών (περίπου 50% των νέων λοιμώξεων), στους οποίους η επιδημία εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο. Για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, οι χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών αποτελούν τη μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα που πλήττεται από την HIV λοίμωξη, φέρνοντας στη δεύτερη θέση τους ομοφυλόφιλους άνδρες.

«Η εξάπλωση της HIV λοίμωξης στους ενδοφλέβιους χρήστες που προέρχονται κυρίως από την Αττική, ευνοείται από τις χαμηλές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, την πορνεία, την αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων, τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη  και την κοινή χρήση μολυσμένων βελονών και συρίγγων», ανέφεραν οι ειδικοί επιστήμονες.

Συνολικά στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν 13.000 ασθενείς με AIDS και απ’ αυτούς βρίσκονται σε θεραπεία – γιατί μόνο αυτοί χρειάζονται – 6.200 ασθενείς.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...