Θεσμική εκτροπή Μπουλέ…

Από το έτος 2006 κατέστη υποχρεωτικός με το ν. 3463/2006, ο απολογισμός τον πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, το αργότερο μέχρι την 30η Ιουνίου κάθε έτους, κάτι που ετηρείτο όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας έχει οδηγηθεί σε θεσμική εκτροπή, καθώς έχει παρέλθει προ πολλού η 30η Ιουνίου και δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη ο προβλεπόμενος από το νόμο απολογισμός πεπραγμένων.

Μήπως το ξεχάσατε κ. Μπουλέ; Αυτή είναι η διαφάνεια και η δημοκρατία την οποία διακηρύττατε προεκλογικά αλλά την ξεχάσατε μόλις γίνατε δημοτική αρχή;

Βέβαια σας κατανοούμε γιατί στον απολογισμό των πεπραγμένων, ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να δώσει λογαριασμό στους πολίτες και να απαντήσει σε θέματα που αφορούν έργα και διαφάνεια.

Σας κατανοούμε επίσης για αυτήν σας την «παράλειψη», μιας και η δημοτική σας ομάδα αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε τρικυμία λόγω αποχωρήσεων πρωτοκλασάτων στελεχών σας από καίρια πόστα.

Και βέβαια τι απολογισμό να κάνετε όταν για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν υφίσταται τεχνικό πρόγραμμα;  Είμαστε ο μοναδικός δήμος της Δυτικής Ελλάδας που δεν έχει δημοπρατήσει ούτε ένα έργο ΕΣΠΑ, δεν έχει λύσει κανένα θέμα καθημερινότητας των πολιτών και έχει εξαφανίσει τις μικροοικονομίες των πρώην δημοτικών ενοτήτων. Η επικοινωνία και ο διάλογος με τις τοπικές κοινότητες είναι στο σημείο μηδέν.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθαν οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη και οι λογαριασμοί του νερού με τις υπέρογκες και χωρίς λογική αυξήσεις, σε μια δύσκολη για τους συμπολίτες μας οικονομική συγκυρία.

Επειδή εσείς κ. Μπουλέ θέλετε μάλλον να ξεχάσετε, εμείς δεν ξεχνάμε. Σε συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προχωράμε στη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου για την συζήτηση του απολογισμού των πεπραγμένων, με αίτηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, προκειμένου να διαφυλαχτεί η δημοκρατία, να εφαρμοστεί ο νόμος, να γίνουν τα προβλεπόμενα και να τηρηθούν επιτέλους οι θεσμοί στο Δήμο Ναυπακτίας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...