Θεσμός Κοινωνικής Ζωής Αχαικός Σύλλογος για τη Μέριμνα των Ζώων

Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του Θεσμού της Κοινωνικής Ζωής του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Αντιπρόεδρο του Αχαϊκού Συλλόγου για τη μέριμνα των ζώων, κ. Καράμπαλης Δημήτριος.

 

«Φίλοι μας δεν είναι μόνο η Βαλεντίνα, ο Πέτρος και ο Γιώργος αλλά και ο Μαξ, η Φρίντα και ο Αστερής. Πρόκειται για τα αδέσποτα ζωάκια που περιθάλψαμε όταν αρρώστησαν, που σώσαμε από την κακοποίηση κακών ‘αφεντικών’ ή την κακομεταχείριση μέσα σε τσίρκο, ταγμένα να προσφέρουν στη «διασκέδασή» μας και στοιβαγμένα σε άθλιες συνθήκες μέσα σε φορτηγά μεταφοράς. Περιθάλψαμε ακόμη κι αυτά που καταγγείλαμε ότι κακοπερνούσαν στο γειτονικό μας κήπο ή μπαλκόνι. Είναι ζωάκια που τους δώσαμε την ευκαιρία να ανήκουν στη δική μας οικογένεια …υιοθετώντας τα, και τα οποία δικαιωματικά ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια των φιλόζωων και εθελοντών».

Με τέτοιες αναφορές ο αντιπρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου για τη μέριμνα των ζώων, ευαισθητοποίησε τους μαθητές μας. Μέσα από μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του συλλόγου και τη συζήτηση που ακολούθησε, τα παιδιά παρακολούθησαν τη φιλοζωία στην πράξη. Μέσα από φωτογραφίες γνώρισαν ζώα που σώθηκαν από την εγκατάλειψη ή την κακοποίηση, τις αρρώστιες και τα ατυχήματα και δόθηκαν έπειτα για υιοθεσία ακόμα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου των Eκπαιδευτηρίων Πάνου είναι εθελοντές φιλόζωοι. Η πρόσφατη δράση τους είναι η συμμετοχή τους με τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους στο παζάρι του Αχαϊκού Συλλόγου για τη μέριμνα των ζώων, που θα λάβει χώρα Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο κτήριο ΟΛΠΑ στη Πάτρα.

Δείτε το video πατώντας εδώ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...