Οι τρεις Ρομά πυροβόλησαν στα λάστιχα για να σταματήσουν το όχημα των αστυνομικών – Σχεδόν καθημερινές οι καταδιώξεις στη Θεσσαλον

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο αστυνομικός της ομάδας «Ζ» που τραυματίστηκε στην επεισοδιακή καταδίωξη αυτοκινήτου που επέβαιναν τρία άτομα Ρομά, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο Αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, ο δικυκλιστής αστυνομικός, από τη σύγκρουση έσπασε πέντε πλευρά και υπέστη τρύπα στον πνεύμονα, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταδίωξη ξεκίνησε περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα, όταν δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» έκαναν σήμα για έλεγχο στο αυτοκίνητο που κινούνταν στην περιοχή του Δενδροποταμου, ωστόσο ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας συνεχώς ερυθρούς σηματοδότες.

Τότε οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και ξεκίνησαν να καταδιώκουν το όχημα στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ένας εκ των αστυνομικών της ομάδας «Ζ» που καταδίωκε το όχημα, προσέκρουσε σε διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Πυροβόλησε στα ελαστικά του οχήματος όταν επιχείρησαν να τον εμβολίσουν

Ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας “Ζ” συνέχισε να καταδιώκει το όχημα και σε ένα αδιέξοδο στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ο οδηγός επιχείρησε να τον εμβολίσει κάνοντας αναστροφή και κινούμενος κατά επάνω του. Τότε ο αστυνομικός που, σύμφωνα με συναδέλφους του, είναι ιδιαίτερα έμπειρος, πυροβόλησε τρεις φορές με το υπηρεσιακό του πιστόλι στα λάστιχα του αυτοκινήτου και κατάφερε να το ακινητοποιήσει, ενώ με τη συνδρομή συναδέλφων του οι τρεις άντρες συνελήφθησαν.

Πρόκειται για τρεις Ρομά ηλικίας 29, 44 και 27 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης για επικίνδυνη οδήγηση, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, απλή σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών.

Κατά την επιχείρηση σύλληψης των ατόμων τραυματίσθηκε ελαφρά στο χέρι ο αστυνομικός και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.  Σημειώνεται ότι στην κατοχή του 27χρονου κατηγορούμενου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης.

Σχεδόν καθημερινές οι καταδιώξεις στη Θεσσαλονίκη

Όπως τονίζει ο κ. Συμεωνίδης, για ακόμη μια φορά τίθεται θέμα με την αυστηροποίηση των ποινών και την εφαρμογή του νόμου, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος να λάβουν τέλος αυτά τα περιστατικά που είναι σχεδόν καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

«Το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι το μοναδικό, απλά έρχεται στη δημοσιότητα επειδή τραυματίστηκε ο αστυνομικός. Τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν μέρα παρά μέρα με άτομα Ρομά που εμφανίζουν παρατακτική συμπεριφορά, είτε με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, είτε με κλοπές, διαρρήξεις, κλπ και δεν σταματούν στους ελέγχους που θέλουν να κάνουν τα αστυνομικά όργανα, όπως προβλέπεται. Οι αστυνομικοί τους κάνουν σήμα να σταματήσουν όμως δεν ακολουθούν τις εντολές, όπως οι υπόλοιποι πολίτες», τονίζει ο Αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης.

«Σε κάθε καταδίωξη υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Στη θέση του αστυνομικού θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε πολίτης, καθώς το αυτοκίνητο μπορεί να σκοτώσει κόσμο», επισημαίνει.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...