Θεσσαλονίκη: Ληστεία… φιάσκο – Έδεσαν τον υπάλληλο και ζήτησαν… τιμολόγιο

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να απολογηθούν οι τέσσερες νεαροί συλληφθέντες που εισέβαλαν το πρωί της Τετάρτης, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα με το σήμα της ΕΛ.ΑΣ., μαχαίρια και αεροβόλο πιστόλι, σε κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τρεις Ρομά 18, 22 και 22 ετών και για έναν 22χρονο Αλβανικής καταγωγής εις βάρος των οποίων η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας, παράνομη βία, αντιποίηση, φθορά ξένης περιουσίας, σωματικές βλάβες και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, που το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, έλαβαν προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή.

Τι ισχυρίστηκαν οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους

«Ακολούθησα τους υπόλοιπους χωρίς να έχω πλήρη γνώση για το τι ακριβώς είχαν προγραμματίσει να κάνουν», φαίνεται πως ισχυρίστηκε ο 18χρονος συλληφθέντας, τονίζοντας ότι θα δώσει αναλυτικές εξηγήσεις στην απολογία του ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο δικηγόρος του 18χρονου, Όθωνας Παπαδόπουλος, «ο εντολέας μου υποστηρίζει ότι εξαιτίας της ανωριμότητας και του νεαρού της ηλικίας του βρέθηκε να ακολουθεί την υπόλοιπη ομάδα ατόμων, χωρίς να έχει καμία ουσιαστική και ενεργή συμμετοχή στην συγκεκριμένη πράξη», εξηγώντας ότι στην απολογία του θα αναφέρει ακριβώς ό,τι έγινε το πρωί της Τετάρτης.

«Επρόκειτο για μία απερισκεψία», υποστηρίζει από τη μεριά του ο 22χρονος κατηγορούμενος. «Ο εντολέας μου είναι ένα παιδί 22 ετών, φοιτητής, ο οποίος δεν έχει ξανά απασχολήσει την δικαιοσύνη για οποιοδήποτε λόγο. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα πως κατέληξε εκεί, αλλά η πρώτη εκτίμησή μας είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε τέτοιες πράξεις και αυτό καταδεικνύεται από το λευκό ποινικό τους μητρώο», ανέφερε η δικηγόρος υπεράσπισης του 22χρονου, Παναγιώτα Τσίχλα.

Εξετάζεται αν εμπλέκεται και πέμπτο άτομο

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι αστυνομικοί ερευνούν αν εμπλέκεται και πέμπτο άτομο στην απόπειρα ληστείας, η οποία εξελίχθηκε σε… φιάσκο. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται πως εξετάζουν αν τα τέσσερα άτομα έφτασαν περπατώντας στο κατάστημα της οδού Μοναστηρίου ή με κάποιο όχημα που πιθανότατα να οδηγούσε κάποιος συνεργός τους και μόλις είδε ότι το σχέδιο «ναυάγησε» τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή έχουν στα χέρια τους τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος και διαθέτουν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες επιχείρησης που βρίσκεται στο απέναντι πεζοδρόμιο από το κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας. Σε αυτό το βίντεο, φαίνεται πως αποτυπώνεται η στιγμή που ένα αυτοκίνητο σταματάει, κατεβαίνουν τέσσερα άτομα και στη συνέχεια κάνει αναστροφή για να φύγει. Αυτό που μένει να εξακριβωθεί από τις έρευνες των αστυνομικών, είναι αν στη θέση του οδηγού βρίσκονταν τελικά πέμπτο άτομο ή κάποιος από τους τέσσερις δράστες που συνελήφθησαν.

Έδεσαν τον υπάλληλο και ζήτησαν… τιμολόγιο – Το χρονικό της αποτυχημένης… ληστείας

Όλα έγιναν περίπου στις 10.30, όταν οι τέσσερις άντρες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, «μπούκαραν» στο εμπορικό κατάστημα της οδού Μοναστηρίου, στην περιοχή του Βαρδάρη και με χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από τον 23χρονο υπάλληλο Πακιστανικής καταγωγής. Μάλιστα, για να πείσουν ότι είναι αστυνομικοί, φόρεσαν φορείς αλεξίσφαιρου με διακριτικά σήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, καπέλα με γείσο και είχαν στα χέρια τους ασύρματο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protοthema.gr, μόλις οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο, τον έδεσαν χρησιμοποιώντας τάιραπς και επιχείρησαν να αρπάξουν τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο. Στην προσπάθειά τους, ωστόσο, να καταστρέψουν το καταγραφικό κύκλωμα προκειμένου να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, προκάλεσαν βλάβη στην ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθούν τα ρολά ασφαλείας και να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του καταστήματος.

Αντιλαμβανόμενοι ότι στο σημείο θα σπεύσουν αστυνομικές δυνάμεις, ξεκίνησαν να αφαιρούν από πάνω τους τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φορούσαν και πέταξαν σε χώρο του καταστήματος τα τρία μαχαίρια και το αεροβόλο όπλο που χρησιμοποίησαν για να απειλήσουν τον εργαζόμενο. Μάλιστα, όταν κατάλαβαν πως οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το κατάστημα, φέρεται να ζήτησαν από τον υπάλληλο να τους κόψει ένα… τιμολόγιο των 100 ευρώ, προκειμένου να «ξεγελάσουν» την ΕΛ.ΑΣ. και να προσποιηθούν τους πελάτες που κλειδώθηκαν μέσα λόγω ηλεκτρολογικής βλάβης.

Μόλις οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και το πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης έφτασαν στο σημείο ακολούθησαν στιγμές βγαλμένες από ταινία δράσης. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του καταστήματος, με τους δράστες να εγκλωβίζονται και τελικά να συλλαμβάνονται.

protothema.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...