Θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια για το αλιευτικό καταφύγιο στη Βαριά – Καταψήφισε η παράταξη Κατσιφάρα.

Θετική ήταν η γνωμοδότηση από την επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στην θέση Βαριά που αποφασίστηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από την 13 μελή επιτροπή ήταν 9 ΝΑΙ και 4 ΟΧΙ από την παράταξη του κ. Κατσιφάρα που ως φαίνεται η αλλαγή σχεδίων του δήμου Ναυπακτίας από το Τουριστικό καταφύγιο σε αγκυροβόλιο ήταν και η αιτία της αρνητικής ψήφου.

Άλλωστε,η παράταξη του κ. Κατσιφάρα μαζί με την δημοτική αρχή του κ. Λουκόπουλου είχαν αποφασίσει την δημιουργία τουριστικού καταφυγίου με τα ίδια χρήματα(1.980.000 Ευρώ) που όπως φάνηκε δε θα επαρκούσαν για την ολοκλήρωσή του,παρά μόνο για την κατασκευή ενός μικρού τμήματος.

Με την νέα δημοτική αρχή του κ. Γκίζα και κάτω από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε να μην προχωρήσει το έργο του τουριστικού καταφυγίου ώστε να παραμείνει η μαρίνα χωροθετημένη στο ίδιο σημείο και να προχωρήσει σε μελέτη και δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου με τα ίδια χρήματα, καθώς-όπως τονίστηκε-η χρηματοδότηση του 1.980.000 Ευρώ θα ήταν αρκετά να δημιουργηθεί – παραδοθεί ένα έτοιμο έργο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως 26 αλιευτικά ή άλλα σκάφη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Δημητρογιάννης επίσπευσαν όλη αυτή τη διαδικασία, προκειμένου να μη χαθεί η χρηματοδότηση για την δημιουργία του αλιευτικού καταφυγίου και με διπλό στόχο στο μέλλον, αφού η χωροθετημένη μαρίνα σε περίπτωση που βρεθεί χρηματοδότηση να προχωρήσει κανονικά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...