Θετικό ισοζύγιο 40.599 θέσεων εργασίας και τον Ιούνιο «έδειξε» η Εργάνη

Επιπλέον βελτίωση παρουσίας η μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ», κατά τη διάρκεια του Ιουνίου καταγράφηκε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 40.599 θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η συγκεκριμένη επίδοση είναι η καλύτερη για τον μήνα Ιούνιο από το 2001 έως σήμερα.
Όσον αφορά το α’ εξάμηνο του έτους (Ιανουάριος – Ιούνιος), το ισοζύγιο διαμορφώθηκε σε 255.903 νέες θέσεις εργασίας, καταγράφοντας επίσης την καλύτερη επίδοση των τελευταίων 16 ετών.

«Η αύξηση της απασχόλησης και η μείωση της ανεργίας, που καταγράφονται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και στην έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, επιβεβαιώνουν τη θετική τάση που καταγράφηκε και τους προηγούμενους μήνες στην αγορά εργασίας» σχολίασε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

«H μείωση που έχει επιτευχθεί δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς, μας επιτρέπει όμως να αισιοδοξούμε» έσπευσε να προσθέσει, διαβεβαιώνοντας πως «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με σχέδιο και υπευθυνότητα, για την περαιτέρω αποκλιμάκωση της ανεργίας».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/291762-THetiko-isozygio-40-599-theseon-ergasias-kai-ton-Ioynio-edeixe-e-Ergane ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...