Θλίψη για τον Παναχαϊκιώτη Νίκο Μπρουσινό

Έφυγε από τη ζωή, ανήμερα του Πάσχα (2/5) ο Πατρινό2Νίκος Μπρουσσινός σκορπώντας τη θλίψη σε φίλους και συγγενείς.

Ο εκλιπών ήταν γνωστό και αγαπητός στην Πάτρα και φανατικός Παναχαϊκιώτης.

Άλλωστε υπήρξε και αθλητής στίβου της ΠΓΕ στα 800μ. και 1.500μ. Ήταν γιος του Τακη Μπρουσινού, που υπήρξε αθλητής της Γυμναστικής Εταιρείας Πατρών (πάλη και στίβο) και ακολούθως έφορος στίβου και διοικητικό στέλεχος της Παναχαϊκής. Το πατρικό του ήταν στην Κανακάρη και Κολοκοτρώνη, ενώ η καταγωγή του ήταν από την Καρυά Λευκάδας.

Το όνομά του ήταν Μπουρσινός, από αναγραμματισμό σε κάποιο δημόσιο έγγραφο, έγινε Μπρουσινός. Υπηρέτησε τόσο στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο όσο και στην Μικρασιατική Εκστρατεία. Ηταν επίσης ιδρυτικό μέλος της χωρωδίας «Ορφέας», παίζοντας παράλληλα κιθάρα και κύμβαλα (πιατίνια). Απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον Νίκο, τον Χρήστο, την Μαριάνθη και την Ελένη.

Ήταν ένας από τους λαμπαδηδρόμους στην πρώτη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936. Ο γιος του Νίκος διστηρούσε το αρχείο του, το οποίο έχει ψηφιοποιηθεί. Ήταν εργοδηγός, τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός, βέρος Πατρινός, φανατικός καρναβαλιστής με αγνή αγάπη για την πόλη. Έμενε μέχρι τέλους της ζωής του επί της Καραϊσκάκη και Αγίου Νικολάου.

Τ.S

sportin.gr/



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...