Είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” όπου και κατέληξε

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε στην κοινωνία της Πάτρας η είδηση ότι έσβησε σε ηλικία 87 ετών ο ιερέας π. Παναγιώτης Μεντζάς, ο οποίος ήταν γνώριμος στη κοινωνία εκτός από τα ιερατικά του καθήκοντα και από την έκδοση του εκκλησιαστικού περιοδικού “Ενοριακή Κίνησις”, το οποίο είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1984. Το συγκεκριμένο έντυπο που μάλιστα συχνά μοίραζε και ο ίδιος, είχε ενδοενοριακά ενδιαφέροντα και αρχικά είχε εκδοθεί “προνοία των ενοριακών κύκλων μελέτης του Θείου Λόγου της ενορίας του Αγίου Νικολάου Πατρών” τον Οκτώβριο του 1984. Ο πρεσβύτερος π. Παναγιώτης Μεντζάς σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr υπέστη πριν περίπου μία εβδομάδα εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου και κατέληξε.

Ο αγωνιστής ιερέας ήταν παντρεμένος με την Πρεσβυτέρα Σταματούλα και ήταν πατέρας 4 παιδιών, της Ερασμίας που είναι Πρεσβυτέρα, νυμφευμένη με τον ιερέα π. Γρηγόριο Λουμπαρδέα που υπηρετεί στο Σταροχώρι και στη Δαφνούλα, της Ζωής Μεντζά – Τριανταφυλλοπούλου που είναι γιατρός και του Σπυρίδωνα και του Ευστάθιου Μεντζά.

Επίσης είχε τη χαρά να δει εν ζωή 13 εγγόνια.

Η κηδεία τελέστηκε σήμερα Πέμπτη 16/9/2021 στις 11 το πρωί στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου στο Ρίο και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο Αγίου Αθανασίου στη Δάφνη Ναυπακτίας.

Όπως έγραψε το anastasiosk.blogspot.com, ο αγαπητός αγωνιστής ιερέας π. Παναγιώτης μετέστη προς τα ουράνια.  Μετέστη στην μακαρία εκείνη πόλη, όπου δεν υπάρχει χειρότευκτος ναός, αλλά «Κύριος ὁ Θεός ὁ Παντοκράτωρ ναός αὐτῆς ἐστί καί τό ἀρνίον», και η οποία πόλη «οὐ χρείαν ἔχει τοῦ ἡλίου οὐδὲ τῆς σελήνης, ἵνα φαίνωσιν αὐτῇ, ἡ γὰρ δόξα τοῦ Θεοῦ ἐφώτισεν αὐτήν». (Αποκ. Ιωάν. κα΄, 22-23).

O εκλιπών ξεκίνησε τους νεανικούς του βηματισμούς κοντά στον Αρχιμανδρίτη Χαραλάμπη Δέδε, Ιεροκήρυκα Ναυπακτίας για να ανδρωθεί πνευματικά κοντά του. Ήλθε στην Πάτρα και νυμφεύθηκε την Πρεσβυτέρα του Σταματία, με την οποία απέκτησε ευλογημένη πνευματική οικογένεια. Χειροτονήθηκε κληρικός  και ολοκλήρωσε τις  θεολογικές του σπουδές.

Συμβουλευόταν τον σπουδαίο και φημισμένο Ιεροκήρυκα της Πάτρας, που διέγραψε ιστορία, τον Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Παπαγιάννη, και είχε ως Πνευματικό του τον ασκητικό Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Τσαντίλη μετέπειτα Μητροπολίτη Ύδρας.

Από νεαρός αφιέρωσε τον εαυτόν του όλον στην υπηρεσία της Εκκλησίας.  Ο  εκλιπών με κόπους και θυσίες ίδρυσε την «Ενοριακή Κίνηση» και συνέγραψε πολλά άρθρα και βιβλία.

Υπήρξε ακέραιος χαρακτήρας με ιερατικό ήθος απαράμιλλο, διακονώντας θεαρέστως, με ιδιαίτερο ζήλο, πίστη, αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης τον πιστό. Υπήρξε ακούραστος λειτουργός και φιλακόλουθος.

thebest.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...