Θρήνος στην Κύπρο για τον 5χρονο Αίαντα που κατασπάραξε σκύλος!

Θρήνος στην Κύπρο για τον 5χρονο Αίαντα που κατασπάραξε σκύλος!
Τελευταίο αντίο σήμερα στις 17.00 λένε φίλοι και συγγενείς στον μόλις 5 ετών Αίαντα ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μετά την επίθεση που δέχθηκε από σκύλο ενω βρισκόταν σε φιλικό σπίτι στην Σκαρίνου στην Κύπρο.

Από αιμορραγικό σοκ συνέπεια διατομής των αγγείων του λαιμού επήλθε ο θάνατος του πεντάχρονου Αίαντα Λοίζου, που έχασε τόσο άδικα και πρόωρα την ζωή του μετά από επίθεση που δέχθηκε από σκύλο ράτσας Ακίτα ενώ βρισκόταν σε φιλικό σπίτι του πατέρα του στη Σκαρίνου.

Αυτό αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος διενήργησε τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σωρού του άτυχου αγοριού στο Νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Όπως αποδείχθηκε η δαγκωματιά του σκύλου στο λαιμό του μικρού Αίαντα, η οποία κτύπησε κατευθείαν την καρωτίδα ήταν η θανατηφόρα, ωστόσο το αγοράκι προηγουμένως είχε κατασπαραχθεί από τον σκύλο. Φέρει, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους βαθιές και σοβαρότατες δαγκωματιές και σε άλλα σημεία του σώματος του όπως στο κεφάλι, στην πλάτη και στο δεξί χέρι.

Το πεντάχρονο αγγελούδι από το δάγκωμα του σκύλου στην καρωτίδα έχασε πολύ αίμα και ο θάνατος του επήλθε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ενώ οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι επί καθήκοντι ιατροί για να τον επαναφέρουν στην ζωή αποδείχτηκαν μάταιες.
Όπως ανέφερε ο κ. Σοφοκλέους αυτό που στοίχισε τη ζωή στον Αίαντα ήταν η διατομή που φέρει στην δεξιά καρωτίδα και ήταν αδύνατον ο μικρός να σωθεί αφού εξαιτίας αυτού είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

«Αξιολάτρευτο, χαρισματικό και φιλόζωο παιδί»

Για ένα αξιολάτρευτο, χαρισματικό και πανέξυπνο αγοράκι μιλούν συγγενείς και φίλοι του Αίαντα Λοίζου.
Αγαπούσε σε μεγάλο βαθμό τα ζώα και ειδικότερα τα σκυλιά και τα γατιά ενώ είχε και ο ίδιος μεγαλώσει με σκυλιά στο σπίτι. Η κηδεία του Αίαντα θα τελεστεί σήμερα στις 17:00 από την Εκκλησία της Παναγίας Χρυσοπολίτισσας στη Λάρνακα.

Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές στον ΠΑΣΥΚΑΦ, όπου ο Αίαντας ήταν ο μικρότερος εθελοντής.
Επιθυμία των γονιών του, όπως όλοι όσοι παρευρεθούν στην κηδεία να είναι ντυμένοι στα λευκά ενώ δεν θα δεχθούν συλλυπητήρια.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι χθες Δευτέρα ήταν η μέρα που τον μικρό Αίαντα κρατούσε ο πατέρας του Συνταγματάρχης Αντρέας Λοίζου από τον Λυθροδόντα. Σημειώνεται πως το αγοράκι διέμενε με τη μητέρα του στη Λάρνακα.
Όπως αναφέρθηκε, είχαν προσκληθεί να περάσουν την Δευτέρα του Πάσχα στο σπίτι του καλού φίλου και συναδέλφου του πατέρα του και μαζί τους ήταν και η ετεροθαλής 20χρονη αδερφή του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σκυλί ράτσας Ακίτα που επιτέθηκε στον πεντάχρονο δεν ήταν δεμένο και βρισκόταν μαζί του στην κουζίνα. Προηγουμένως για δύο και πλέον ώρες το παιδί και ο σκύλος παίζανε στην αυλή. Όπως πληροφορούμαστε το σκυλί ήταν σχεδόν όλη μέρα ελεύθερο στο σπίτι και δεν είχε ποτέ στο παρελθόν επιτεθεί σε ανθρώπους. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του σκύλου, αντισυνταγματάρχης στην ίδια μεραρχία με τον πατέρα του αδικοχαμένου Αίαντα, είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών ηλικίας 4, 14 και 16 με τα οποία το σκυλί περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Ο συντετριμμένος πατέρας του μικρού αγοριού παρά το γεγονός ότι δεν θέλησε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση στις κάμερες, έκανε έκκληση όπως σταματήσει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του παιδιού του και το κατά πόσο ή όχι είναι επικίνδυνα τα σκυλιά για τον άνθρωπο.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο φονιάς – σκύλος θανατώθηκε από λειτουργούς των κτηνιατρικών υπηρεσιών ενώ ο ιδιοκτήτης αν και συνελήφθη σήμερα το πρωί αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί.

ΚΥΠΡΟΣ

Πηγή: http://www.briefingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...