Θρίλερ σε εξέλιξη – Δεν έχει εντοπιστεί ακόμα το εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Θρίλερ σε εξέλιξη – Δεν έχει εντοπιστεί ακόμα το εκπαιδευτικό αεροσκάφος
Θρίλερ σε εξέλιξη - Δεν έχει εντοπιστεί ακόμα το εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμενόταν να συνεχιστούν οι έρευνες για το αεροσκάφος το οποίο αγνοείται από χθες στα Ζαγοροχώρια.

Το στίγμα του εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους χάθηκε νωρίς το μεσημέρι, με την πυροσβεστική να ειδοποιείται για την πτώση του, στον ορεινό όγκο της ευρύτερης περιοχής των Μηλιωτάδων ΒΑ του αεροδρομίου των Ιωαννίνων.

Ωστόσο, οι έρευνες λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και του δύσβατου της περιοχής αποδείχθηκαν άκαρπες με αποτέλεσμα να σταματήσουν τη νύχτα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι διασώστες και η πολεμική αεροπορία, θα συνέχιζαν τις έρευνες μόλις το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες στο σημείο, κάτι που αναμένεται να γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες. Όλες οι δυνάμεις που συμμετέχουν στον εντοπισμό του αεροσκάφους παρέμειναν στην περιοχή τη νύχτα, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει και το Super Puma που χθες λόγω καιρού δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει νυχτερινές πτήσεις για την διάσωση.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν από το ίδιο σημείο όπου σταμάτησαν, απέναντι από τις Καρυές στη θέση Παναγιά και επικεντρώνονται κοντά στο όρος Μιτσικέλι, στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Μηλιωτάδες, Καβαλλάρι και Ανθρακίτης.

Το χρονικό της πτώσης του αεροσκάφος – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Σύμφωνα τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος αναχώρησε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από τα Ιωάννινα.
Η Πολεμική Αεροπορία. Ξεκίνησε τις έρευνες, στις οποίες συμβάλουν ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Η πυροσβεστική συμμετέχει με 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες, καθώς και με την 5η ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες μετέχουν και εθελοντές, αλλά και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το epirustv.gr, στο αεροσκάφος φέρεται να επέβαινε μόνο ο εκπαιδευόμενος που εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του, ένας 32χρονος με καταγωγή από το Ιράκ. Επρόκειτο να κάνει μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...