Θυρανοίξια στο Ξωκλήσι Αγίου Ραφαήλ,Νικολάου και Ειρήνης στα Πιτσιναίικα. Βίντεο

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, έγιναν με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Θυρανοίξια στο εκκλησάκι των Αγίων Νικολάου , Ειρήνης και Ραφαήλ στο κόμβο των Πιτσιναίικων στην Ναύπακτο.
Τα Θυρανοίξια είναι μια ακολουθία που τελείται μπροστά στην κλειστή δυτική πύλη του ναού, προκειμένου αυτός να παραδοθεί στη λατρεία του Θεού.
Την όλη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Πρώτα τελέσθηκε Μικρός Αγιασμός με εμβόλιμα από την ακολουθία των Εγκαινίων (απολυτίκια, αναγνώσματα κ.α.), ως επίσης και τα καθ’ αυτά Θυρανοίξια, τα οποία αποτελούνται από μία ευχή, πάλι από την ακολουθία των Εγκαινίων και το γνωστό «Ἄρατε πύλας», το οποίο εψάλει από τον αρχιερέα, τον λοιπό κλήρο και τους ψάλτες. Ανοίχτηκαν οι θύρες του ναού και ο μητροπολίτης εισήλθε ραντίζοντας με αγιασμό τον ναό.

Σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα παρευρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής ο  κ. Βαρελας που είναι ο δωρητής ,ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κοτρωνιάς.

Ημερομηνία εορτής: 18/04/2017 Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς Τύπος εορτής: Με βάση το Πάσχα. Εορτάζει 2 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...