Θωρακίζεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να συζητήσουμε θέματα που άπτονται της αυτόνομης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.

 

Τέθηκαν κυρίως θεσμικά ζητήματα του Ιδρύματος και τόσο η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, όσο και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Παπάζογλου, μας άκουσαν με προσοχή και αυτό που μπορεί να εξαχθεί ως συμπέρασμα, είναι ότι είμαστε εν αναμονή θετικών εξελίξεων και αποφάσεων, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Πανεπιστήμιο πρέπει να αποκτήσει την θεσμική εκείνη θωράκιση που θα του εξασφαλίσει την αυτοδύναμη λειτουργία των υπηρεσιών του και σε αυτό το θέμα επιμείναμε, για την δημιουργία δηλαδή ενός Οργανογράμματος, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης στον τόπο μας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σύντομα θα προχωρήσει στις νομοθετικές παρεμβάσεις που απαιτούνται.
Εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση και θα κάνουμε ότι χρειαστεί ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.»

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...