Θ. Μωραΐτης: “Η νεολαία πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα της κρίσης-να τολμήσουμε μαζί της”

Δεκάδες νέοι και νέες δίπλα στον Θάνο Μωραΐτη

“Η νεολαία πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα της κρίσης-να τολμήσουμε μαζί της”

Τους στενούς του δεσμούς με τη νεολαία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών και υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θάνος Μωραΐτης.

Το βράδυ της Παρασκευής είχε φιλική συνάντηση σε γνωστό καφέ μπαρ στο κέντρο του Αγρινίου, και στο κάλεσμα του ανταποκρίθηκαν δεκάδες νέοι και νέες.

Κατά τη διάρκεια  της βραδιάς, σε ένα κλίμα σαφώς πιο χαλαρό σε σχέση με το σύνηθες της προεκλογικής περιόδου, συζήτησε με πολλούς νεολαίους για ζητήματα που τους απασχολούν όπως αυτό της ανεργίας, της νεανικής επιχειρηματικότητας, της ενίσχυσης της καινοτομίας και των νέων επιστημόνων κλπ.

Σε δήλωση του ο υφυπουργός, τόνισε:

“Η νέα γενιά αποτελεί την ασφαλέστερη και πιο αποδοτική επένδυση που μπορούμε να κάνουμε ως χώρα και ως κοινωνία. Σ’ αυτήν ανήκει το μέλλον, αυτούς οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε, τους προβληματισμούς της οφείλουμε να λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας. 

Τα χρόνια που πέρασαν, η νέα γενιά πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα της κρίσης.  Χιλιάδες νέα παιδιά, νέοι επιστήμονες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας και να αναζητήσουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον στο εξωτερικό. Ένιωσαν ότι στη χώρα μας δεν υπήρχε μέλλον για εκείνους και, ακόμη χειρότερα, έγινε πεποίθησή τους ότι θα είναι η πρώτη γενιά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη. 

Μετά από κοπιώδεις προσπάθειες, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κατόρθωσε να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση. Αυτή η ”αιμορραγία” της πατρίδας μας μειώθηκε δραστικά.

Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να εφαρμοστούν μια σειρά από πολιτικές όπως: 

– η παροχή υποτροφιών για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές και την έρευνά τους στη χώρα μας, 

– δόθηκαν κίνητρα για τη δημιουργία νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων, 

χρηματοδοτήθηκαν εκατοντάδες νεοφυείς επιχειρήσεις. 

Όλα αυτά, όμως, σαφώς και δεν είναι αρκετά. Οι νέοι μας έχουν αγωνίες αλλά ταυτόχρονα έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον τους. 

Όλα αυτά είχα τη δυνατότητα να ακούσω σήμερα και να τους πω τις δικές μας προτάσεις για το μέλλον του τόπου μας. 

Η νέα γενιά είναι αυτή που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. 

Και δεν θα αλλάξει εάν δεν τολμήσουμε  με μπροστάρη τη νεολαία. 

ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ”. 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...