«Στηρίζουμε την κοινωνία και την προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος τος ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» με τη δημοσιογράφο Μάριον Μιχελιδάκη.

Αναφέρθηκε στην τεράστια συνδρομή των φαρμακείων από την αρχή της κρίσης και στην πίεση που έχουν δεχθεί με τη διάθεση των δωρεάν self tests στους πολίτες, το κλείσιμο των ραντεβού για τους εμβολιασμούς και ταυτόχρονα την καθημερινή προσφορά υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Τέλος ενημέρωσε για τον τρόπο διάθεσης των self tests για το μήνα Αύγουστο.
«Οι φαρμακοποιοί σε ολόκληρη την περίοδο της πανδημίας στάθηκαν δίπλα στους πολίτες. Στηρίζουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και συνδράμουν στην προσπάθεια να επιστρέψει η κοινωνία στην κανονικότητα.

Ο νόμος που ψηφίστηκε για τη δυνατότητα διενέργειας rapid test και έκδοσης βεβαίωσης του αποτελέσματος από τα φαρμακεία μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις ειδικά στα μικρά νησιά και να εξυπηρετήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Είμαστε σε αναμονή της υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τη διαδικασία.
Οι εμβολιασμού των νέων προχωρούν αρκετά καλά. Τις τελευταίες ημέρες έχουν κλειστεί 600.000 ραντεβού για εμβολιασμό το ένα τρίτο των οποίων είναι νέων ανθρώπων.
Ο εμβολιασμός αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης.   



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...