Θ. Φέσσας: Με στρατηγικό project management θα είχαμε βγει από τα μνημόνια

Φέσσας

«Με στρατηγικό project management θα είχαμε κερδίσει χρόνο και κόπο στην υλοποίηση των μνημονίων», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας στην ομιλία του στο PMI Congress 2016.  Επεσήμανε την κρίσιμη σημασία του project management και ανέδειξε, τις ευρύτερες, θετικές επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει στην οικονομία της χώρας.

Ιδιαίτερη έμφαση, έδωσε στο κρίσιμο ζήτημα της διοίκησης του μνημονίου, επαναφέροντας την πρόταση του Συνδέσμου, για μια Υπηρεσία Μεταρρυθμίσεων (Reform Agency), η οποία μαζί με ένα Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων θα εστίαζε σε ορισμένους, κύριους στόχους με σαφή οφέλη για την οικονομία, θα φρόντιζε για την εκπλήρωση των στόχων αυτών, για τις πολιτικές και διοικητικές ενέργειες που απαιτούνται, για τους αναγκαίους πόρους για την καταλληλότερη Τεχνική Βοήθεια, καθώς και για τη μείωση του κοινωνικού αντίκτυπου των μέτρων.  

Όπως δήλωσε, έτσι «θα υλοποιούσαμε  ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και δεν θα σερνόμασταν σε μία  τυπική και -με το στανιό- εκπλήρωση των προαπαιτούμενων κάθε δόσης».   

Ο κ. Φέσσας, καταγράφοντας τη γνώση και εμπειρία που έχει συσσωρεύσει ο επιχειρηματικός τομέας σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση και εκτέλεση έργων -που είναι και το αντικείμενο ενός στρατηγικού project management, επεσήμανε ως «κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας» το αίσθημα ιδιοκτησίας και τη δέσμευση της διοίκησης για την υποστήριξη και την επιτυχία του κάθε έργου, την εφαρμογή των καλύτερων κανόνων και διαδικασιών, την ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις αλλαγές και την προσήλωση στο αποτέλεσμα.

Στην συνέχεια, συνέδεσε τα παραπάνω με την πραγματικότητα της ελληνικής διοικητικής μηχανής, που όπως είπε, «εάν οι παραπάνω αρχές είχαν εφαρμοστεί και στην υλοποίηση των 3 μνημονίων -του μεγαλύτερου έργου program management στη χώρα μας- σήμερα θα είχαμε ολοκληρώσει τη δουλειά, θα είχαμε βγει από το καθεστώς επιτήρησης και θα είχαμε επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Φέσσας  κάλεσε την πολιτική ηγεσία να υιοθετήσει τις μεθόδους και τις πρακτικές του στρατηγικού project management με στόχο την ταχύτερη επάνοδο της χώρας στην οικονομική ομαλότητα και στην ανάπτυξη.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...