Ιανός: Δύο οι νεκροί από την κακοκαιρία – Βιβλικές καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας

Ιανός: Δύο οι νεκροί από την κακοκαιρία – Βιβλικές καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας
Ιανός: Δύο οι νεκροί από την κακοκαιρία - Βιβλικές καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας

19/09/2020 – 11:48Στο επίκεντρο η Αττική από το μεσημέρι, Κόρινθος, Αργολίδα και Κυκλάδες από το απόγευμα

Μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή εξαιτίας της κακοκαιρίας στα Φάρσαλα, όπως και μια 40χρονη στο Μουζάκι που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της, στο οποίο υπήρχε και συνοδηγός, που αγνοείται.

Μεγάλες ζημιές ήδη καταγράφονται στις πληγείσες από τον «Ιανό» περιοχές, όπου όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική έπρεπε να επέμβει σε εκατοντάδες περιπτώσεις είτε για να απεγκλωβίσει πολίτες είτε για να αντλήσει νερό από πλημμυρισμένα κτίσματα και να κόψει δέντρα.

Εκτεταμένες είναι η πλημμύρες σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η πόλη του Ρίου στην Πάτρα.

Η Αττική στο επίκεντρο

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Γ. Πολιτικής προστασίας για την εκτίμηση της κατάστασης και των περαιτέρω σχεδιασμό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη, ωστόσο τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι πιο έντονα, αναμένεται αργά το μεσημέρι να πλήξουν, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Ήδη προβλήματα υπάρχουν στον νομό Κορίνθου, με επίκεντρο την περιοχή γύρω από την πόλη, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και την Αλμυρή.

Σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, και παρά το γεγονός ότι στις περιοχές αυτές έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων.

Στις 10.30 θα γίνει και δεύτερη σύσκεψη στην οποία θα συζητηθούν τεχνικά ζητήματα για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές, και κυρίως στα νησιά του Ιουνίου, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, καθώς και σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...