«Ιανός»: «Μπούκαρε» με φόρα στην Κρήτη! Κλείνουν γέφυρες – Πλημμύρισαν καταστήματα

«Ιανός»: «Μπούκαρε» με φόρα στην Κρήτη! Κλείνουν γέφυρες – Πλημμύρισαν καταστήματα
«Ιανός»: «Μπούκαρε» με φόρα στην Κρήτη! Κλείνουν γέφυρες – Πλημμύρισαν καταστήματα

Προβλήματα με το… καλημέρα από την “επίσκεψη” του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» στην Κρήτη. Εντονότατες βροχές, αμέτρητοι κεραυνοί και ήδη παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα. Δείτε τις πρώτες εικόνες από το νησί και live εικόνα του κυκλώνα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο “Ιανός” ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η ακριβής θέση του ΙΑΝΟΥ και οι νεφώσεις που των συνοδεύουν στις 18:55 ώρα Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζεται ο χάρτης με τις βροχοπτώσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι την ίδια ώρα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ στο νησί.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, αναφέρουν πως ο Ιανός έχει ήδη φτάσει στο νησί και δείχνει πως θα επηρεάσει περισσότερο την δυτική του πλευρά. Από νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησαν οι βροχοπτώσεις από τα δυτικά και συγκεκριμένα τα Χανιά ενώ το απόγευμα καταιγίδες και κεραυνοί έκαναν την εμφάνισή τους και στο νομό Ηρακλείου. Στις 7 περίπου το απόγευμα ξεκίνησε η βροχή το κέντρο της πόλης ενώ παράλληλα καταγράφεται μία έντονη δραστηριότητα με κεραυνούς.

Ήδη οι αρχές προχωρούν στο κλείσιμο όλων των ιρλανδικών γεφυρών με την αρχή να γίνεται στον Κατσαμπά που ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και είναι επικίνδυνη η διάβαση. Την ίδια ώρα έχουν μαρτυρίες στο cretapost κάνουν λόγο για προβλήματα που έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...