Ιαπωνία: Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας του πλανήτη

Ιαπωνία: Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας του πλανήτη

Σε ηλικία 113 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο άνθρωπος που κατείχε μέχρι χθες τον τίτλο του γηραιότερου στον πλανήτη.

Ο λόγος για τον Ιάπωνα Μασάζο Νονάκα, που έφυγε ειρηνικά από φυσικά αίτια στο πανδοχείο που διαχειριζόταν επί τέσσερις γενιές η οικογένειά του στο Ασόρο της νήσου Χοκάιντο.

«Αισθανόμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια αυτή», είπε η εγγονή του, Γιούκο. «Τίποτε δεν προμήνυε χθες το θάνατό του. “Έφυγε”, χωρίς να προκαλέσει καμία αναστάτωσή στην οικογένειά του».

Ο Μασάζο Νονάκα είχε γεννηθεί στις 25 Ιουλίου του 1905, τη χρονιά που ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε δημοσιεύσει τη Θεωρία της Σχετικότητας και έζησε τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την παγκόσμια ιστορία τον περασμένο αιώνα και τα πρώτα 18 έτη του εικοστού πρώτου, μεταξύ των οποίων και δύο παγκόσμιους πολέμους. Γόνος πολύτεκνης οικογένειας, είχε έξι αδελφούς και μία αδελφή. Μεγάλωσε στο Χοκάιντο, παντρεύτηκε το 1931, αλλά βίωσε την απώλεια της γυναίκας του και τριών από τα πέντε παιδιά που απέκτησαν.

Τον περασμένο Απρίλιο, σε ηλικία 112 ετών και 259 ημερών το Guiness τον είχε αναγνωρίσει επισήμως ως τον γηραιότερο άνδρα εν ζωή μετά τον θάνατο του Ισπανού Φρανσίσκο Νούνες Ολιβέρα -τίτλο που αναμένεται να πάρει τώρα ο Γερμανός Γκούσταβ Γκέρνετ, ηλικίας 113 ετών και 97 ημερών.

Γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή σήμερα θεωρείται η Γιαπωνέζα Κάνε Τανάκα ηλικίας 116 ετών και 19 ημερών, ενώ ένας συμπατριώτης της, ο Χιροεμόν Κιμούρα κατέχει από τον Ιούνιο του 2013 τον τίτλο του ανθρώπου που έζησε επιβεβαιωμένα τα περισσότερα χρόνια με 116 έτη και 54 ημέρες, σύμφωνα πάντα με το Guiness.

Το υψηλό προσδόκιμο ζωής των Ιαπώνων αποδίδεται εν μέρει στην παραδοσιακή διατροφή τους, που περιλαμβάνει ψάρια, λαχανικά και ρύζι.
 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/352205-Iaponia-Pethane-o-geraioteros-andras-toy-planete ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...