Ιαχές πολέμου στη Συρία: Αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας σε θέσεις Κούρδων

Παγκόσμιος συναγερμός καθώς η Τουρκία ξεκίνησε τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων με επιδρομή σε βάση στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ.

Ο Τραμπ άνοιξε την πόρτα κι ο Ερντογάν… μπήκε; Όλα ξεκίνησαν με το «ελεύθερο» που έδωσε ο Πλανητάρχης στον Ερντογάν να «μπει» στην Συρία. Η απόσυρση των στρατευμάτων, που ανακοινώθηκε αργά χθες από τον Λευκό Οίκο, έχει επικριθεί έντονα και από Δημοκρατικούς και από Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, καθώς εγείρει ανησυχίες ότι ανοίγει τον δρόμο για μια τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία και επίθεση ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις, συμμάχους της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιδρομή ήταν αεροπορική με τη συμμετοχή μαχητικών και drones.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έκανε επιδρομή στο Ιράκ και εξουδετερώθηκαν τρεις πολεμιστές του PKK. Στα social media κυκλοφόρησε βίντεο που φέρεται να καταγράφει τη στιγμή του βομβαρδισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Daily Sabah, το πυροβολικό της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Αλ- Μαλικίγια της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το πυροβολικό βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων (YPG).

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...