Ιερουσαλήμ: Άρση των μέτρων ασφαλείας στην Πλατεία των Τζαμιών

Ιερουσαλήμ: Άρση των μέτρων ασφαλείας στην Πλατεία των Τζαμιών

Ιερουσαλήμ

Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέσυρε στη διάρκεια της νύκτας όλα τα μέτρα ασφαλείας που είχαν μείνει στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μετά την απομάκρυνση την Τρίτη των ανιχνευτών μετάλλου από τις εισόδους της.

«Η αστυνομία επανέφερε τα μέτρα ασφαλείας που ίσχυαν πριν την τρομοκρατική επίθεση στην Πλατεία των Τζαμιών, στις 14 Ιουλίου», διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι.

Ήδη από το πρωί οι Παλαιστίνιοι είχαν αρχίσει να πανηγυρίζουν για τις εξελίξεις, αν και η ένταση παραμένει ενόψει της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν οι πιστοί μουσουλμάνοι, που μέχρι χθες αρνούνταν να εισέλθουν στην πλατεία και προσεύχονταν στους γύρω δρόμους όπως έκαναν μετά την 14ης Ιουλίου, θα λάβουν άδεια να εισέλθουν στον ιερό τόπο.

Θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες των Παλαιστινίων αναμένεται να συναντηθούν σήμερα για να συζητήσουν την κατάσταση και να αποφασίσουν αν τους ικανοποιεί η τελευταία κίνηση του Ισραήλ.

Η Waqf, η Αρχή που διαχειρίζεται τους μουσουλμανικούς τόπους στην Ιερουσαλήμ, είχε εκφράσει την έγκρισή της μετά την απομάκρυνση των ανιχνευτών μετάλλων, όμως δεν είχε προσθέσει ότι οι πιστοί θα εξακολουθήσουν να μην πηγαίνουν στην Πλατεία των Τζαμιών, τον τρίτο πιο ιερό τόπο του ισλάμ, και θα προσεύχονται στους γύρω δρόμους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/294451-Ieroysalem-Arse-ton-metron-asphaleias-sten-Plateia-ton-Tzamion ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...