Ινδονησία: Συναγερμός για τους δράκους του Κόμοντο

Ινδονησία: Συναγερμός για τους δράκους του Κόμοντο
Ινδονησία Συναγερμός για τους δράκους του Κόμοντο

ΤΟ ΓΥΡΟ του κόσμου κάνει το ρεπορτάζ του Muhammad Irham για το BBC Indonesia, με την εικόνα ενός δράκου Komodo μπροστά σε φορτηγό στο νησί Rinca, το οποίο φιλοξενεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό από τις μεγαλύτερες σαύρες του κόσμου, με κίνημα να ξεσηκώνεται αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σύνθημα Save Komodo Now, από μια ομάδα ακτιβιστών που λέει… «Είναι η πρώτη φορά που ο δράκος ακούει το βρυχηθμό των κινητήρων και τη μυρωδιά του καπνού. Ποιος θα είναι ο μελλοντικός αντίκτυπος αυτών των έργων»;

Ο Greg Afioma, μέλος της ομάδας, δήλωσε στο BBC ότι ανησυχούν πως η προγραμματισμένη ανάπτυξη θα επηρεάσει και τα ερπετά και τους κατοίκους… “Αυτό το είδος μαζικής ανάπτυξης διαταράσσει την αλληλεπίδραση των ζώων. Θα αλλάξει το περιβάλλον τους”.

Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι δήλωσαν όμως στο BBC Indonesia ότι εξέτασαν τη φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι δεν είχαν τραυματισθεί δράκοι Komodo κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, με τον Γενικό Διευθυντή Φύσης και Οικοσυστημάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασών της Ινδονησίας, να δηλώνει κατηγορηματικά… “Κανένας δράκος Komodo δεν θα γίνει θύμα”, προσθέτοντας ότι μια ομάδα από το Υπουργείο μετέβη ήδη στο νησί για να διασφαλίσει ότι ακολουθούνται πρωτόκολλα ασφαλείας για την προστασία των δράκων.

Η Ινδονησία έχει σήμερα πληθυσμό Komodo περίπου 3.000, με ταπερισσότερα ζώα -περίπου 1.700- να ζουν στο νησί Komodo και περίπου 1.000 ακόμη να ζουν στην Rinca, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...