Ισπανία και Ιρλανδία βγήκαν από τα Μνημόνια – Γιατί η Ελλάδα έμεινε πίσω

Ισπανία και Ιρλανδία βγήκαν από τα Μνημόνια - Γιατί η Ελλάδα έμεινε πίσω
Το Eurogroup της Πέμπτης άναψε, τελικά, το πράσινο φως για την έξοδο της Ιρλανδίας και της Ισπανίας από τα Μνημόνια και οι Ευρωπαίοι επικρότησαν τις δύο χώρες, που κατάφεραν να απεμπλακούν από τα προγράμματα στήριξης.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ χαιρέτισε χθες την προσπάθεια τους που κατέληξε στην έξοδό τους από τα προγράμματα στήριξης, ενώ παράλληλα έριξε προειδοποιητικές βολές στην Ελλάδα.

«Η έξοδος από το πρόγραμμα θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές και τους διεθνείς πιστωτές ότι οι προσπάθειες προσαρμογής της Ιρλανδίας απέδωσαν» πρόσθεσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν.

Γιατί η Ελλάδα έμεινε πίσω -Βολές Ντάισελμπλουμ

Την ίδια ώρα, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να βγάζουν κίτρινες κάρτες στην Ελλάδα με τον Ντάισελμπλουμ να τονίζει πως στη χώρα παρατηρούνται καθυστερήσεις σε 4 πεδία. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα:

Στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων.

Στην κάλυψη του δημοσιονομικού κενού τόσο για το 2014 όσο και για το 2015.

Στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Στην εναργέστερη προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Ρέκλινγκ: Μετά τη διαπραγμάτευση η δόση

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοσπιστωτικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέκλινγκ ξεκαθάρισε πως η επόμενη δόση για την Ελλάδα θα αποφασιστεί, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα»

Ρεν: Εχει δρόμο ακόμα η Ελλαδα

Από την πλευρά του ο επίτροπος Νομισματικών και Οικονομικών Υποθέσεων, Ολι Ρεν αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της Ελλάδας, έδειξε κι αυτός ξεκάθαρα ότι απομένει πολύς δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα.

«Για να ενδυναμωθεί η ανάκαμψη πρέπει να ενισχυθεί η εφαρμογή του προγράμματος. Ο έλεγχος συνεχίζεται. Υπάρχει σημαντική δουλειά που πρέπει να ολοκληρωθεί προτού καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε ο κ. Ρεν και πρόσθεσε πως εκτός από το δημοσιονομικό κενό «υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα προτού καταλήξουμε σε συμφωνία», παραπέμποντας στη φορολογική μεταρρύθμιση, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα μέτρα ενδυνάμωσης του ανταγωνισμού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. «Δυο χρόνια μετά το πρώτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, η κατάσταση στη χώρα είναι χειρότερη από πριν. Το χρέος αυξάνει διαρκώς, η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί. Κάτι πρέπει να έχει πάει στραβά με αυτή τη διάσωση» γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό Der Spiegel.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...