Ισπανία: Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ελπίζει σε μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής με τους Σοσιαλιστές

Ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Unidas Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να ελπίζει για μια κυβερνητική συμφωνία της τελευταίας στιγμής με τους Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού, προκειμένου να αποφευχθεί η διεξαγωγή νέων εκλογών.

Χωρίς συμφωνία, το κόμμα του δεν θα υποστηρίξει την προσπάθεια του ηγέτη των Σοσιαλιστών να επιβεβαιωθεί ως πρωθυπουργός, δήλωσε ο Ιγκλέσιας στο τηλεοπτικό δίκτυο La Saxta. «Θα απέχουμε όπως και στις προηγούμενες ψηφοφορίες», είπε.

Χωρίς τη θετική ψήφο των Podemοs, ο Σάντσεθ δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός. Αν δεν ορκιστεί μια κυβέρνηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Νοεμβρίου.

Το αδιέξοδο, που παραμένει εδώ και περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του Απριλίου όπου κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία, υπογραμμίζει πόσο τεταμένο και κατακερματισμένο έχει γίνει το πολιτικό τοπίο στην Ισπανία, και δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση ότι οι νέες εκλογές θα το διορθώσουν αυτό.

«Πιστεύω πως την τελευταία στιγμή θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία, όπως στον αγώνα μπάσκετ», δήλωσε ο Ιγκλέσιας αναφερόμενος στο σημερινό παιγνίδι της Ισπανίας στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο οποίος κρίθηκε στη 2η παράταση με νίκη των Ισπανών επί της Αυστραλίας που την έστειλε στον δεύτερο τελικό στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ιγκλέσιας επανέλαβε την τελευταία προσφορά του για μια κυβέρνηση συνασπισμού για δοκιμαστική περίοδο ενός έτους, την οποία απέρριψε ο Σάντσεθ.

«Η θέση μας είναι υπέρ της σταθερότητας… θα πρέπει να εργαστούμε μέχρι την τελευταία στιγμή».

Τον Ιούλιο, το Κοινοβούλιο απέρριψε την επιβεβαίωση του Σάντσεθ ως πρωθυπουργού και αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...