Ισπανία: Περίπου 10.000 τα ασυνόδευτα παιδιά

Ισπανία: Περίπου 10.000 τα ασυνόδευτα παιδιά
Ισπανία: Περίπου 10.000 τα ασυνόδευτα παιδιά


19/11/2019 – 10:59

Με τις ισπανικές δημοτικές Αρχές να αποφεύγουν συστηματικά να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για την έκδοση ταυτότητας και άλλων εγγράφων στα ασυνόδευτα παιδιά από άλλες χώρες που φιλοξενούνται σε δομές τους, η συνέπεια είναι μόλις 2.573 από τα 12.300 παιδιά που βρίσκονται στη χώρα να διαθέτουν άδεια παραμονής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από τις διατάξεις του Νόμου περί Διαφάνειας, μόλις το 21% των ανηλίκων που βρίσκονται ασυνόδευτοι στην Ισπανία, διαθέτει τις απαραίτητες άδειες που ορίζει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι στη χώρα δεν θεωρούνται παράνομοι, ως εκ τούτου δεν αναγκάζονται οι κοινοτικές Αρχές να επισπεύδουν μέσα στο ανώτατο προβλεπόμενο διάστημα την τακτοποίηση των προσωπικών εγγράφων τους. Μολαταύτα, όπως καταγγέλλουν οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία των ανηλίκων, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής, ή ταυτότητα, οι ανήλικοι αυτοί δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διάφορες, αναγκαίες, υπηρεσίες και φροντίδες –όπως στην άθληση, στην επαγγελματική κατάρτιση, στα κοινωνικά επιδόματα, ή στη δωρεάν μετακίνηση. Επιπλέον, δεν μπορούν να δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες, ή να υιοθετηθούν.
 

Πηγή: kontranews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...