Ιστορική συμφωνία Αλέξη – Ιερώνυμου για την εκκλησιαστική περιουσία

Ιστορική συμφωνία Αλέξη – Ιερώνυμου για την εκκλησιαστική περιουσία

Αρχίζει η καταγραφή των ακινήτων από 82 Μητροπόλεις

ΙΣΤΟΡΙΚΗ χαρακτηρίζεται η συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την εκκλησιαστική περιουσία.

Ένα πρόβλημα πολλών δεκαετιών που προκαλούσε μονίμως ένταση ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία λύθηκε συναινετικά και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.

Η ιστορική συμφωνία προβλέπει την καταγραφή και αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή από 82 Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αξιοποίηση της καταγεγραμμένης περιουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία διαθέτει 7.000 – 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Από τη συμφωνία θα εξαιρεθεί η ακίνητη περιουσία του Αγίου Όρους και σε πρώτη φάση οι εννέα Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κρήτης όπως και οι πέντε Μητροπόλεις στα Δωδεκάνησα οι οποίες θα μπορούν να ενταχθούν στην επόμενη φάση εφόσον το επιθυμούν.

Ακόμη θα επιχειρηθεί να επιλυθούν εκκρεμείς δικαστικές διαφορές για ακίνητα που διεκδικεί η Εκκλησία, να αναζητηθούν τρόποι εκμετάλλευσης εκτάσεων που έχουν δοθεί στην Εκκλησία μέσω παραχωρητηρίων ενώ η Πολιτεία θα βοηθήσει την Εκκλησία στην προσέλκυση επενδυτών.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346497-Istorike-symphonia-Alexe-Ieronymoy-gia-ten-ekklesiastike-perioysia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...