Ισχυρό μήνυμα των αγορών: Βάλτε την Ελλάδα στο QE!

Αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη, υπέρ της Ελλάδας!

Συνεχίζουν να εκβιάζουν για νέα μέτρα οι δανειστές, με αντάλλαγμα την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης  και την χορήγηση της επόμενης δόσης. Όμως, η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, κάνει όλο και περισσότερους, οικονομικούς αναλυτές, να επισημαίνουν ότι θα ήταν προς το συμφέρον και των δανειστών η ένταξη της χώρας στο QE, καθώς μας έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή, στις αγορές. Όπως τονίζουν, αν η Ελλάδα βγει στις αγορές, δεν θα χρειάζεται άλλα μνημόνια!

Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, που κάνουν λόγο για αλλαγή στάσης του Βερολίνου, στο θέμα του χρέους. Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε περιγραφή των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ώστε να κλείσει η β’ αξιολόγηση!

«Η Ελλάδα θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Bloomberg, στο οποίο υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της εμφανίζονται έτοιμοι να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επιτρέπει στη χώρα να λάβει βοήθεια και να αποπληρώσει τα χρέη της τον Ιούλιο. Ο συντάκτης του άρθρου Μαρκ Γκίλμπερτ επισημαίνει ότι αυτό που η Ελλάδα πραγματικά έχει ανάγκη, είναι να επιστρέψεις στις διεθνείς αγορές και για να το επιτύχει αυτό, η ΕΚΤ θα πρέπει να εντάξει τη χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης!

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η συμφωνία στην οποία πρόκειται να καταλήξει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι η τελευταία σε μια σειρά από συμβιβασμούς που έχουν αποτύχει να ασχοληθούν με το κομβικό ζήτημα, ότι τα χρέη της Ελλάδας, που σήμερα φθάνουν το 170% του ΑΕΠ της, είναι τόσο επαχθή ώστε να εμποδίζουν την ανάκαμψη. Σε αυτό το πλαίσιο, το Bloomberg,  υποστηρίζει ότι το Ταμείο, σωστά στηρίζει την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον ανακούφιση χρέους επί των 174 δις ευρώ που χρωστάει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/273643-Ischyro-menyma-ton-agoron-Balte-ten-Ellada-sto-QE ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...