Ισόβια στο δολοφόνο της φοιτήτριας στην Καστοριά

Ισόβια στο δολοφόνο της φοιτήτριας στην Καστοριά
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 35χρονος Στάθης Ευσταθίου για τη στυγερή δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ανδριάνας Γαρδικιώτη, τον περασμένο Δεκέμβρη στη Καστοριά.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κοζάνης τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιβάλλοντας του την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή για την συγκεκριμένη πράξη, δίχως να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Το αποτέλεσμα της δίκης, η οποία διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου, προκάλεσε την ικανοποίηση των συγγενών της αδικοχαμένης κοπέλας, οι οποίοι αποδοκίμασαν μετά το τέλος της διαδικασίας τον κατηγορούμενο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 35χρονος κατηγορείτο ότι στις 16 Δεκεμβρίου του 2011 σκότωσε την Κερκυραία φοιτήτρια, επιφέροντάς της θανάσιμα τραύματα με μαχαίρι και κατσαβίδι στο στήθος και στο λαιμό και στη συνέχεια την εγκατέλειψε κοντά στη λίμνη της Καστοριάς.

Το κίνητρο του αποτρόπαιου εγκλήματος εκτιμάται ότι ήταν το ερωτικό πάθος, καθώς η κοπέλα, που σπούδαζε Δημόσιες Σχέσεις στο ΤΕΙ της Καστοριάς, φέρεται να του ζήτησε να διακόψουν την προβληματική τους σχέση.

Ο δράστης συνελήφθη τυχαία λίγες ώρες αργότερα, κοντά στο Πολύκαστρο Κιλκίς, όταν, θέλοντας να αποφύγει έναν τυπικό τροχονομικό έλεγχο, καταδιώχθηκε από περιπολικό της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και να πέσει πάνω σε στύλο της ΔΕΗ.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν για το έγκλημα. Ωστόσο, κατά την έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν ίχνη αίματος και τρίχες σε διάφορα σημεία του οχήματος που δεν δικαιολογούνταν από το τροχαίο ατύχημα.

Είχε συλληφθεί για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Προανακριτικά ο 35χρονος, που λίγους μήνες πριν το έγκλημα είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ομολόγησε την πράξη του.

Εντύπωση είχαν προκαλέσει τα σχόλια που είχε ”ανεβάσει” ο 35χρονος, λίγες ώρες μετά το φρικιαστικό έγκλημα, στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκεί, απευθυνόμενος προς το θύμα, εξέφραζε τη λύπη του για ό,τι είχε συμβεί, ζητώντας παράλληλα από την κοπέλα ”συγγνώμη”.

Κάνοντας στροφή 180 μοιρών, σε σχέση με την προανακριτική και ανακριτική του τοποθέτηση, ο κατηγορούμενος, κατά την επ’ ακροατηρίου απολογία του, αρνήθηκε ότι ήταν αυτός ο δράστης τής στυγερής δολοφονίας. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι προέβη στην ομολογία των πράξεών του κατά το στάδιο της ανάκρισης, επειδή ήταν κουρασμένος, άυπνος και ήθελε να τελειώσει η διαδικασία.

Δεν κατάφερε όμως μ’ αυτόν τον ισχυρισμό του να πείσει τους δικαστές και τους ενόρκους, που τον έκριναν ομόφωνα ένοχο. Μετά το πέρας της δίκης, επέστρεψε στις δικαστικές φυλακές των Γρεβενών, όπου κρατείται από τον περασμένο Δεκέμβρη.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγή: brifingnews.gr



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...