Ισόπαλο το ντέρμπι Α.Ε.Μεσολογγίου – Άρης Αιτωλικού…

Ισόπαλο έληξε το τοπικό ντέρμπι του διευρυμένου  δήμου Μεσολογγίου μεταξύ Αθλητικής Ένωσης Μεσολογγίου και Άρη Αιτωλικού.  

Παρουσία χιλίων και πλέων φιλάθλων από την ευρύτερη περιοχή παρακολουθήσαμε ίσως  το ποιο ήσυχο ντέρμπι των τελευταίων ετών τόσο στην κερκίδα όσο και στον αγωνιστικό χώρο.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα η ΑΕΜ ως γηπεδούχος προσπάθησε να ξεκινήσει δυνατά το παιχνίδι, να πάρει τον έλεγχο του νευραλγικού χώρου του κέντρου και να επιβάλει τον ρυθμό της.

Ο ΑΡΗΣ από την άλλη ξεκίνησε το παιχνίδι με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να κυρίως με τον Γαβρίνα να πετυχει κάτι καλό στην επίθεση.

Η ΑΕΜ κατάφερε τον στόχο της και πήρε από την αρχή του αγώνα την κατοχή μπάλας και με πίεση ψηλά ανάγκαζε τους παίκτες του ΑΡΗ σε αβίαστα λάθη.

Ο ΑΡΗΣ από την πλευρά του στο πρώτο  μισάωρο του παιχνιδιού δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, να αναπτυχτεί σωστά και με πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΜ να δημιουργήσει φάσεις στην εστία του. Το ευτύχημα για τον ΑΡΗ ήταν ότι βρέθηκε σε καλή μέρα ο Ζέρβας που αποσόβησε σε πολλές περιπτώσεις την παραβίαση της εστίας του.

Μόλις στο  μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Πέντσας  σούταρε από πλάγια αριστερά αλλά ο Ζέρβας έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 11΄ μετά από καταπληκτική μπαλιά του Πελέκη ο Φράγκος  από καλή θέση θα πλασάρει αλλά και πάλι ο Ζέρβας θα διώξει σε κόρνερ.

Στο 15΄μετα από τρομερή μπαλιά 40 μέτρων του Δενδρινού στον Πέντσα ο τελευταίος με κοντρόλ-ντρίπλα στην κίνηση θα βγει τετ α τετ αλλά και πάλι ο φύλακας άγγελος της εστίας του ΑΡΗ θα πετάξει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 17΄ η πρώτη απόπειρα του ΑΡΗ να απειλήσει μετά από προσπάθεια του Γαβρίνα και πάσα του στον Ευθυμίου  το σουτ του τελευταίου καταλήγει άουτ.

Στο 19΄η πρώτη σοβαρή απειλή για την εστία την ΑΕΜ όπου μετά από κόρνερ ο Γαβρίνας πιάνει ένα εντυπωσιακό βον πλανε και η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δουλιώτη.

Στο 24΄ μπαλιά του Φράγκου στον Καβαλάρη ο τελευταίος  μόνος απέναντι στον Ζέρβα πλασάρει και ο απερχόμενος αμυντικός του ΑΡΗ με αυτοθυσία διώχνει την μπάλα με το σώμα του. ( υπάρχει μια υποψία για χέρι του αμυντικού στην φάση αυτή).

Το ημίχρονο θα τελειώσει όταν από ελεγχόμενη θέση ο Κόκκαλης θα βγει τετ α τετ  απέναντι στον Δουλιωτη αλλά ο Δέντρινος με ένα υποδειγματικό τάκλιν θα πάρει την μπάλα και στην ουσία θα σώσει την ομάδα του  από σχεδόν βέβαιη παραβίαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο αν και η ΑΕΜ είχε και πάλι την υπεροχή στην αρχή αλλά ο Άρης ισορρόπησε το παιχνίδι σχετικά γρήγορα και στο τέλος θ μπορούσε να φύγει με κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας αν οι επιθετικοί του ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Μόλις στο 46΄μετα από μπαλιά του Φράγκου στην πλάτη της άμυνας στον Πέντσα ο τελευταίος θα κάνει ένα πλασέ στην κίνηση αλλά ο Ζέρβας διώχνει σε κόρνερ.

Στο 50’  ωραία προσπάθεια του  Ευθυμίου για τον ΑΡΗ το σουτ του τελευταίου θα φύγει άουτ.

Στο 52’ στου του Φράγκου για την ΑΕΜ και πάλι ετοιμοπόλεμος ο Ζέρβας μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 70΄ μοναδική ευκαιρία για τον ΑΡΗ όταν μετά από πλασέ του Μάνθου η μπάλα φεύγει βασανιστικά μόλις άουτ.

Στο 75΄ μπαλιά τρύπα στον Πέντσα  που ενώ μπορεί να προχωρήσει ανενόχλητος μέσα στην περιοχή επιλέγει να κάνει ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό πλασέ και η μπάλα να καταλήξει άουτ προς απογοήτευση των φιλάθλων της ΑΕΜ.

Στο 84΄υποδειγματικη αντεπίθεση για τον ΑΡΗ με τον Γαβρίνα δίνει πάσα πάρε βαλε στον Κόκκαλη αλλά αυτός αδυνατεί να κάνει το 0-1 και να χαρίσει την νίκη στην ουσία στην ομάδα του. (εδώ διαμαρτύρονται, μάλλον άδικα,  οι του ΑΡΗ για παράβαση πέναλτι)

Τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα κύλισαν χωρίς κάτι αξιόλογο για τις δυο ομάδες που βρέθηκαν στο φινάλε και οι δυο ευχαριστημένες έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με το αποτέλεσμα.

ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:(Σταμάτης Σαρρής)
Δουλιώτης,Καντάνης,Νούλας Β,Μπαλαούρας,Πελέκης, Δενδρινός,Ξευγένης ,Μακρής(61’Δάρδας),Πέντσας,Καβαλλάρης(74’Τσιούνης),Φράγκος(69’Πετσίνης)

ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ:(Δημήτρης Θεοδοσίου)
Ζέρβας,Καλοκαίρης,Χονδρογιάννης,Πατσέας,Ζηνεμπής,Μάνθος,Τσάμης

(46’Τζαμαλής),Γρηγοριάδης(83’Σαμψώνας),Κόκκαλης,Ευθυμίου

(70’Βλαχογιάννης)Γαβρίνας

...........................................



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...