Ιταλία: Βίαιη επίθεση από νεοφασιστικές ομάδες δέχτηκαν δημοσιογράφοι

Ιταλία: Βίαιη επίθεση από νεοφασιστικές ομάδες δέχτηκαν δημοσιογράφοι

To ιταλικό περιοδικό L’ Espresso κατήγγειλε χθες πως δύο δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επίθεση από νεοφασιστικές ομάδες, την ώρα που κάλυπταν μία τελετή μνήμης της ιταλικής ακροδεξιάς.

Το περιοδικό ισχυρίζεται πως ο δημοσιογράφος του Φεντερίκο Μαρκόνι και ο φωτογράφος Πάολο Μαρκέτι δέχθηκαν «βίαιη επίθεση», ενώ βρίσκονταν για την κάλυψη του μνημόσυνου για τη δολοφονία δύο μελών του νεοφασιστικού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI) το 1978, στη διάρκεια των «Μολυβένιων Χρόνων» της «κόκκινης» και «μαύρης» τρομοκρατίας, επεισοδίου που έμεινε γνωστό ως ‘σφαγή της Άκκα Λαρέντια.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής στο κοιμητήριο Βεράνο της Ρώμης, οι δύο δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση «με γροθιές και κλωτσιές» από διάφορους νεοναζί, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο επικεφαλής της ακροδεξιάς οργάνωσης «Νέα Δύναμη» (Forza Nuova) Τζουλιάνο Καστελίνο, υπογραμμίζει το L’Espresso στην διαδικτυακή του σελίδα.

Το περιοδικό επισημαίνει πως οι δημοσιογράφοι εκτελούσαν το καθήκον τους «με απόλυτη διακριτικότητα και σεβασμό», καθώς η τοποθεσία του μνημόσυνου που είχε επιλεγεί είναι ένα κοιμητήριο.

Το περιοδικό τονίζει πως «δεν θα επιτρέψει να τρομοκρατηθεί από τέτοιες φασιστικές, αήθεις και επονείδιστες πράξεις», τις οποίες χαρακτηρίζει επίσης ως «απρεπείς για ένα δημοκρατικό κράτος».

Όπως προσθέτει το περιοδικό, αναμένει «μία σκληρή αντίδραση» από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών και του επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/350961-Italia-Biaie-epithese-apo-neophasistikes-omades-dechtekan-demosiographoi ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...